Travel Tipster - resursa ta de recomandari turistice

Suna un agent

0 800 800 676

Ghidul schiorului în Tirol, Austria

Puține locuri din lume pot oferi ceea ce oferă Tirolul: acces la mii de kilometri de trasee epice de schi chiar și în backcountry, potrivite pentru toate abilitățile și, unele dintre cele mai mari domenii de pârtii de catifea din lume, alături de spații de cazare de clasă mondială, après-ski-uri și restaurante panoramice și, nu în ultimul rând, ospitalitate inegalabilă. Am putea merge mai departe, dar tot ce trebuie să știți este că, dacă vă place să schiați în afara țării, Tirol este locul în care doriți să mergeți.

Dintre cele 80 de stațiuni de ski, cu 3000 kilometri de pârtii, dotate cu cele mai moderne instalații pe cablu, menționăm 2 ca fiind cele mai exclusiviste resorturi tiroleze – St Anton am Arlberg, deseori descrisă drept capitala schiabilă a Austriei, și Kitzbühel, renumită pentru legendara sa coborâre de la Cupa Mondială Hahnenkamm. Acolo, cabanierii montani și bariștii din après-ski sunt pregătiți să vă servească băuturi răcoritoare și cocktailuri de bun-venit!

 

St. Anton am Arlberg – Schi în capitala resorturilor

Stațiunea de schi St. Anton am Arlberg este cea mai mare regiune de schi interconectată din Austria. Cu 305 de kilometri de pârtii, schiorii sunt îndemnați cu grijă către versanții potriviți pentru toate nivelele de abilități.

Startul sezonului 2017-2018 s-a dat la 1 decembrie iar închiderea pârtiilor se preconizează undeva în jurul datei de 22 aprilie 2018. Programul zilnic începe de la 8.45 am și se încheie la 4.30 pm. Zapada este minunată, înregistrând deja 130 cm grosime, însă se împrospătează zilnic cu 5-7 cm de pudră fină, spre deliciul împătimiților. Datorită altitudinii maxime de 2 800 metri, nivelul calității părtiilor este mereu înalt, garantat.

În afară de Sonnenkopf, la care se poate ajunge cu autobuzul, toate celelalte zone de schi sunt acum legate prin intermediul ascensoarelor, formând cea mai mare zonă de schi interconectată din Austria.

Pârtiile sunt împărțite în funcție de gradele de dificultate, astfel: 131 km UȘOARE, 123 km INTERMEDIARE, 51 km DIFICILE.

Costul unui ski-pass de o zi este de 53 euro și îți oferă acces la următoarele întalații pe cablu: 7 gondole, 47 telescaune, 5 telecabine, 28 teleschiuri, 23 benzi rulante.

Powder Power – Pentru amatorii de senzații tari ce caută acțiune off-piste, St. Anton oferă 200 km de pârtii neamenajate însă protejate împotriva avalanșelor, unde schiorii si snowboarderii își pot face de cap modelând urme prin pudra adâncă.

St Anton este renumit și pentru atmosfera de petrecere extraordinară și pentru viața de noapte. Există numeroase restaurante pe munte unde te poți opri pentru masa de prânz, și chiar mai multe baruri après-ski renumite, amplasate strategic în zonele mai joase ale resortului pentru a stimula viața de noapte în stațiune.

St Anton am Arlberg este pe bună dreptate mândră de statutul său de “leagăn al schiului alpin” și a văzut nenumărați entuziaști ai sporturilor de iarnă cum progresează de la începători timizi la experți siguri pe tehnicile deprinse.

 

Kitzbühel, resortul campionilor

Orașul istoric tirolez Kitzbühel are două pretenții de faimă care se combină pentru al face o atracție majoră pentru schiori și non-schiori din întreaga lume. Una este însuși orașul pitoresc; cealaltă este cea mai mare cursa de coborâre a Cupei Mondiale, din lume.

Kitzbühel are totul, cu excepția altitudinii. Zona de schi include satele din apropiere – Kirchberg și Jochberg, precum și o zonă separată, Kitzbüheler Horn, après-ski-uri formidabile, dar și panorame impresionante.

Însă, la 760 m altitudine minimă, stațiunea este îngrijorător de joasă. După mai mulți ani cu zăpadă puțină și mulă emoție, Kitzbühel Lift Company a instalat echipament de zăpadă artificiala pentru a asigura o acoperire totală a traseelor ​​Streif și Ganslern, iar stațiunea a construit ulterior o armură solidă, formată din multe tunuri de zăpadă.

Pârtiile sunt împărțite în funcție de gradele de dificultate, astfel: 101 km UȘOARE, 61 km INTERMEDIARE, 17 km DIFICILE, 36 km SKI DE TURĂ.

Kitzbühel pune la dispoziția schiorilor și a snowboarderilor un domeniu de 215 km de pârtii și multe hectare cu trasee neamenajate, numai bune de off-piste. Pentru contravaloarea de 55 euro/zi, ski-passul oferă acces la toate instalațiile pe cablu, după cum urmează: 9 gondole, 2 telecabine, 28 telescaune, 7 teleschiuri,  8 benzi rulante, totul pentru un acces cât mai facil la toate traseele de catifea, până la 2000 metri altitudine.

Începutul sezonului înseamnă 1 octombrie pentru anul 2017, iar până la 1 mai 2018 vei putea schia, conform datelor oficiale. Programul zilnic începe la 8.30 am și se încheie, în funcție de pârtie, la 16/16.30. Gaisberg este locul unde poți schia pe nocturnă, joia și vinerea între orele 18.30 și 21.30.

După o zi obositoare pe pârtiile din resort, cel mai bun loc de relaxare îl vei găsi la Aquarena, un parc de piscine cu apă calda, tobogane și facilități SPA, care promite cele mai înalte servicii și garantează reîncărcarea bateriilor pentru o nouă zi.

Tirolul a fost întotdeauna considerat un loc sigur, prietenos și distractiv unde mereu te vei simți gemütlichkeit (sau binevenit), și unde vei găsi distracție în călduroasele après-ski-uri pline de viață.

Prinde cele mai bune locuri de cazare pentru o vacanță cu familia sau cu gașca în raiul  schiorilor. Un sejur de 7 nopți cu demipensiune începe de la 214 euro/apartament utilat, pentru 2 persoane, în perioada ianuarie-martie 2018. Vezi toate ofertele de schi aici.

Scrie-ne și solicită o sejur personalizat la vacante@gotravel.ro, unde colegii noștri îți vor face recomandări avizate, în funcție de preferințele tale.

 

Play. Relax. Enjoy Tirol!