Din vacanta, cu dragoste...

  • 24 august 2011

Top 5 destinatii romantice europene

Batranul continent are numeroase locuri ce gazduiesc povesti de dragoste vechi de cand lumea. Am ales cinci dintre cele mai iubite. Destinatii splendide, invaluite de acea magie a romantismului cu peisaje care prind sens doar atunci cand ai fiinta draga alaturi.

Paris

Este deja un cliseu… dar este cliseul nostru preferat: o vacanta in doi la Paris! Nimeni nu-i poate contesta Parisului pozitia intai in topul celor mai romantice orase ale lumii. Paris este chic! Are poezie, eleganta, rafinament si acel “je ne sais qoui” care pluteste in aer. Savurati alaturi de persoana iubita un frape in bistrourile din Piata Operei, faceti o plimbare prin fata vitrinelor stralucitoare de pe Champs Elisees si vizitati Sena la apus, acompaniati de acorduri de sansonete. Apoi incercati un French kiss autentic in varful Turnului Eiffel sau urcati la inaltimea Arcului De Triumf, mai putin aglomerat decat Turnul Eiffel, dar cu o priveliste la fel de fantastica! Si la fel de romantice vi se vor parea si cele cateva momente de liniste pe care le veti petrece in catedrala Notre Dame. Iar daca vrei sa simti ca traiesti cu adevarat un basm viziteaza castelul Versaille. Iar la finalul vacantei romantice atat tu, cat si persoana iubita veti face aceeasi declaratie: “Paris, je t’aime!”.

Venetia

Venetia este fascinanta si tulburatoare ca o poveste complicata de dragoste. Nu exista nici o masca… dincolo de orice indoiala, Venetia este orasul iubirii! Cu pietele si palatele sale din secolele XVI – XVII, Venetia te face sa te simti ca si cand ai facut o calatorie in timp, in epoca sofisticata si eleganta a crinolinelor si a barbatilor in frac.

Venetia este un amestec de decadere si opulenta. Dar in lumina discreta a felinarelor, cand contururile se estompeaza si ramane doar un aer de mister veti descoperi  o destinatie boema, cu gondole care plutesc lin pe celebrele canale si cu acorduri melancolice. Si nimic nu pare mai firesc in acest décor decat cuplurile care trec tinandu-se de mana prin piata San Marco.

Praga

Asociat cu o atmosfera fermecatoare pariziana si cu arhitectura sofisticata vieneza, Praga este unul dintre acele orase romantice si pline de istorie care iti ating sufletul. Cu strazi pietruite, cladiri vechi si pline de povesti, lampi cu aspect vintige si gradini cu flori este perfect pentru o plimbare romantica pe jos. Sau in caleasca, o varianta incantatoare pentru indragostitii nostalgici. Si seara, dupa ce soarele a apus, opreste-te pe Podul Charles si lasa-te cucerit de o priveliste splendida.  Conform unei legende, statuile Sfintilor de pe pod sunt facatoare de minuni asa ca atinge-le, inchide ochii si puneti o dorinta. Dar odata ce ai ajuns cu persoana iubita la Praga oare ce ti-ai mai putea dori?

Viena

Decorul arhitecturii imperiale vieneze incadreaza perfect o poveste romantica cu printi si printese.  Poate ca istoria ta de dragoste este mai putin tumultoasa decat cea a printesei Sisi, dar te poti inspira din intensitatea iubirii dintre ea si printul Franz. Iar daca inima iti bate puternic pe ritmuri de vals atunci esti cu siguranta in orasul potrivit. Viziteaza Palatul Schonbrunn, unul din cele mai frumoase palate imperiale construite in stil baroc din lume.

Un pont pentru cei care se gandesc sa-si oficializeze iubirea: in cadrul feeric al Palatului Schonbrunn se pot oficializa nunti. Asa ca daca vrei un cadru fabulos pentru o nunta pe care nimeni sa nu o poate uita vreodata ia in considerare resedinta de vara a familiei regale.

Corfu

Din lista celor mai romantice destinatii nu putea sa lipseasca o insula cu plaje acoperite de nisip fin, auriu si munti ce se scalda direct intr-o mare azurie, limpede. Am ales Corfu pentru peisajele sale spectaculoase si pentru povestile de dragoste nemuritoare care i-au marcat istoria. Inclusiv numele sau grecesc, Kerkyra se datoreaza unei legende care circula prin aceste locuri.  Povestea spune ca Kerkyra ar fi fost o nimfa de care s-a indragostit zeul marilor Poseidon. Conform legendei, zeul, vrajit de frumusetea nimfei, a rapit-o si a dus-o pe aceasta insula. Si cu aproape 100 de plaje fabuloase, nici nu putea exista un decor mai potrivit decat Corfu pentru o poveste divina de dragoste. Binecuvantata de zei, aceasta insula este preferata indragostitilor din lumea intreaga.

Acestea sunt cele mai populare destinatii romantice dar la final alegerea este a voastra. Pentru ca pana la urma fiecare loc se poate transforma intr-unul de neuitat atat timp cat ai alaturi persoana potrivita care sa il umple de farmec.

Pentru alte cinci sugestii de locuri romantice si oferte senzationale intra aici.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare