Destinaţii în care dragostea pluteşte în aer


Dacă nu crezi în horoscop, dar zodia ta se traduce iubire, dacă nu ştii să citeşti în cafea, dar în privirea ta scrie romantică incurabilă, dacă în fine, nu ţi-ai găsit jumătatea, dar încă mai speri şi îţi place să-ţi faci planuri mental, cu locurile pe care le-aţi putea vizita împreună, sau cu lucrurile pe care le-aţi putea face, atunci articolul ăsta e pentru tine.

E pentru fiecare femeie, fie că-şi îmbrăţişează alesul inimii, fie că ţine pumnii strânşi a speranţă, întrucât cele mai romantice locuri din lume le aşteaptă pe fiecare dintre ele să-şi încarce sufletul cu frumos, cu vise şi poveşti, care să le împlinească şi să le contureze feminitatea.

În viziunea noastră, cel mai romantic loc din lume este Taj Mahal din India, palat ce a fost construit de către împăratul mogul Shah Jahan în memoria iubitei sale soţii, Mumtaz Mahal. Este un monument-mormânt celebru, vizitat de mii de turişti anual, ceea ce ne face să credem că sentimentul acesta minunat este ancestral imprimat în fiecare om şi poveştile de dragoste se vor perpetua la nesfârşit.

Un alt loc de vis, aflat foarte aproape de noi, deci de neratat, este Puntea Suspinelor din Veneţia. Se ştie că Italia în sine este o ţară minunată, în care timpul pare să se scurgă mai lejer, în care oamenii par să guste viaţa din plin, (sau din vin), în care iubirea pluteşte parcă în aer. Veneţia, de asemenea, ca şi oraş este splendid şi extrem de romantic, însă Puntea Suspinelor este specială datorită legendei care spune că toţi cei care se vor săruta la asfinţit, sub ea, într-o gondolă, vor avea parte de dragoste veşnică.

Franţa, de asemenea, este o ţară în care moda şi romantismul merg mână în mână, şi toată lumea e conştientă de frumuseţea şi de aerul unic al Parisului, ce nu conteneşte să surprindă de atâtea secole îndrăgostiţii ce-i străbat aleile bătătorite şi obiectivele suprasaturate de curioşi. Însă, Franţa ascunde mai multe locuri spectaculoase, precum Insula Corsica, pe care Balzac o descria ca fiind "o insulă franceză scăldată de soarele italian". Insula Corsica mai este denumită "Insula frumuseţii" şi este deosebită datorită combinaţiei ideale de mare şi munte, de vinuri franţuzeşti şi aer italian şi peisaje fabuloase ce fac deliciul unei vacanţe în doi.

Ceva mai departe, dar nu mai puţin încântătoare, este Insula Tahiti din Polinezia Franceză. Situată în Oceanul Pacific, Tahiti este cea mai mare dintre cele 118 insule şi se bucură de multă popularitate în rândul îndrăgostiţilor, întrucât oferă kilometri întregi de plaje virgine şi resorturi intime, văi adânci şi cascade înalte, bungalow-uri ce plutesc deasupra apelor de cristal turcoaz şi multă linişte în care să vă învăluiţi iubirea.

Dacă îţi plac locurile mai aglomerate, îţi recomandăm Buenos Aires, recunoscut drept Oraşul tangoului. Acesta este considerat unul dintre cele mai romantice oraşe din lume şi, fiind capitala Argentinei, surprinde şi inspiră în orice clipă prin toate lucrurile pe care le deţine. Este un oraş în care nu te poţi plictisi şi în care iubirea e mai fierbinte ca oriunde. Ay ay ay!

Cuplurile exotice îşi pot găsi locul în Marrakech, un oraş oriental cu o atmosferă aparte, ce abundă în atracţii turistice inedite şi în străduţe întortocheate. Fiind oraş deşertic, puteţi face plimbări cu cămila, safari în Sahara sau vă puteţi aventura pe Munţii Atlas, unde peisajele sunt stupefiante! De asemenea, Marrakech este recunoscut pentru mâncărurile gustoase, culorile vibrante, clădirile opulente, grădinile încântătoare, parfumul de portocală şi luxul rafinat, plus multe alte lucruri care l-au făcut până şi pe Yves Saint Laurent să se îndrăgostească de el!

Un alt loc de care noi, la rândul nostru, ne-am îndrăgostit, este Praga. Considerat unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa, capitala Cehiei te ademeneşte în mrejele ei cu stilul arhitectural bine conservat şi grădinile liniştite, cu atmosfera de poveste şi peisajele rupte parcă din basme. Se spune că dacă îi faci partenerului o declaraţie de dragoste pe Podul Carol, relaţia voastră va fi astfel binecuvântată.

Dacă vă daţi în vânt după oraşele medievale, cu clădiri ce par să spună poveşti de demult, cu lebede ce plutesc graţioase pe apă, cu multă bere şi ciocolată dintre cele mai fine, atunci Bruges, oraşul belgian cunoscut şi sub numele de "Veneţia Nordului", vă va cuceri definitiv.

În ultimă instanţă, Budapesta reprezintă o alegere potrivită pentru oricine îşi doreşte o escapadă de weekend sau de o săptămână, întrucât se ajunge foarte repede şi uşor. Capitala Ungariei este un loc ideal pentru cupluri şi pentru oricine iubeşte frumosul. Străbătut de Dunăre, oraşul este împărţit în două mini-oraşe, unul vechi Pesta şi unul modernizat, Buda. Budapesta este o metropolă culturală în plină expansiune, e un loc plin de surprize şi de locuri minunate, care te vor face să te îndrăgosteşti iremediabil.


SOURCE AND TAGS