Destinatii de vacanta unde sa… nu faci nimic!

  • 18 octombrie 2012

Dupa ce ani de zile ne-au povestit ce sa facem in vacanta, ce obiective sa vizitam si ce aventuri sa imbratisam, specialistii in turism de la Lonely Planet au alcatuit topul locurilor in care sa… nu facem nimic! Si trebuie sa va dezvaluim din start ca printre ele se numara si o destinatie romaneasca: Sulina din Delta Dunarii.

Pentru cei care s-au intors din prea multe concedii mai obositi decat au plecat si simt ca a venit vremea unei vacante in care sa piarda pur si simplu timpul, a aparut in sfarsit acest top util cu locatii alternative. Vei descoperi locuri frumoase unde sa lenevesti, sa te plimbi fara scop, sa citesti si sa mananci bine iar si iar pana te plictisesti de atata stat degeaba si ti se face dor de aventuri, agitatie si poate chiar si de zilele ordonate de la munca.

Relaxari lenese la plaja

Sigur ti-ai imaginat si tu de nenumarate ori cum ar fi sa stai tolanit pe un hamac, la plaja, cu nimic mai mult decat un costum de baie pe tine si un cocktail colorat in mana. Dar pentru a materializa un asemenea vis, stai departe de plajele aglomerate, arhicunoscute si zgomotoase. Lonely Planet ne sugereaza cateva plaje linistite, cu peisaje splendide, mancare delicioasa si preturi mici: El Salvador, El Tunco, Ngapali sau Burma.

Refugiat pe o insula sau intr-un oras mic

O vacanta intr-un oras mic iti garanteaza ca nu o sa faci prea mult efort ca sa vezi locurile interesante. Un sejur pe insulele Ko Mak si Ko Kut din Thailanda, de pilda, presupune ca cea mai solicitanta activitate sa fie o sesiune de masaj. Sulina din Delta Dunarii, ne este recomandata de cei de la Lonely Planet, ca fiind un oras provincial foarte linistit unde turistii pot incerca diferite mancaruri delicioase pe baza de peste. Si nu in ultimul rand, ne vorbesc despre orasele pitoresti de pe dealurile Toscanei, precum Montepulciano sau Massa Marittima care promit plimbari idilice, cafenele retrase si gustari de neuitat.

Liniste si pace la ferma

De obicei, o vacanta la ferma presupune implicarea in activitati gospodaresti. Dar noi va propunem sa va bucurati de toate avantajele vietii de la ferma fara sa miscati un deget: intoarcerea la natura, liniste, mancare proaspata si gustoasa, gazde ospitaliere. Pentru doritori, Lonely Planet recomanda fermele din Italia.

Nimic mai mult decat desert…

Nu este nici un loc cu mai putine posibilitati de a-ti strica sansa de a sta degeaba precum desertul. Inconjurat de intinderi de nisip, nu ai nimic altceva de facut decat sa lenevesti la soare, sa mananci bine si bei tot felul de lichide. In St. George, Utah de pilda, poti sa mananci bine si intr-o singura plimbare de seara poti sa vezi orasul in toata splendoarea lui.

Lasa-ti grijile in larg, pe un vas de croaziera

Povesteam intr-un articol anterior despre exceptionalele vase MSC, adevarate orase plutitoare pline cu activitati tentante. Cu aceasta ocazie insa, te sfatuiesc sa le ocolesti daca vrei sa stai degeaba pentru ca au prea multe tentatii la bord. Orienteaza-te spre vasele de croaziera mici si ieftine, cu circa 100 de pasageri care te poarta pe plaje pustii si prin golfuri izolate.

Dincolo de Africa, in safari

Lumea salbatica a Africii este un loc perfect unde sa… nu faci nimic! Departe de lumea zgomotoasa si de acces la cablu si internet, poti sa te deconectezi complet si sa iti faci timp sa admiri peisajele naturale ale zonei si mare parte dintre animalele de pe Animal Planet, in mediul lor natural. Lonely Planet ne propune, in acest sens si Parcul National Zion, din SUA.

Vaneaza locurile izolate cu iurta

Iurta este o structura portabila tipic mongoleza din lemn si pasla, folosita in trecut ca locuinta pentru popoarele nomade. Aceasta este o varianta mai solida a corturilor traditionale si poate fi amplasata in orice loc izolat unde este rost de relaxare si peisaje frumoase.

Sa fie clar: aceasta nu este un articol dedicat firilor comode si lenesilor aspiranti! Ce propunem este o pauza binemeritata pentru minte si suflet. Daca n-ai auzit de multe dintre locurile de mai sus este in regula, aceasta este si ideea vacantei perfecte de repaus: locuri mai putin aglomerate, putini turisti, liniste si relaxare!


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare