Despre croaziere si 10 motive pentru care sunt alegerea ideala de vacanta

  • 22 aprilie 2015

Croazierele au reputatia unor vacante sofisticate pentru cei foarte bogati. Dar vedem cum acest mit incepe sa se spulbere sub ochii nostri in clipa in care clientii Go Travel solicita o oferta si constata ca o croaziera nu este mai costisitoare decat un sejur de sapte zile in strainatate. Si ideea de croaziera i se potriveste oricui: proaspat casatoriti, celibatari, familii, cupluri, grupuri de prieteni. Asa ca ce mai astepti sa-ti rezervi si tu un loc pe un vas de croaziera? Noi orizonturi te astepta, decorul vacantei tale se va schimba peste noapte iar posibilitatile de divertisment sunt infinite…

Profita de oferta speciala a croazierelor de lux MSC valabila doar in perioada: 21 - 24 Aprilie 2015!

 

Ce intra in pretul croazierei?

Totul. Croaziera este o vacanta all inclusive. Pretul croazierei include cazarea in cabine, toate mesele si gustarile de la bord, transportul in locuri fantastice, divertismentul, accesul la piscine si alte spatii amenajate. In plus, cele mai noi modele de nave de croaziera au la bord casino-uri, saune, centre de fitness, magazine, biblioteci, teatre, cinema, piscine in interior si in aer liber, piste de bowling, patinoare, facilitati pentru practicarea alpinismului, terenuri de golf in miniatura, terenuri de baschet si de tenis. Practic, un singur pret acopera cazare, masa si distractii de tot felul.

Cum sunt evaluate navele de croaziera?

Modul in care sunt evaluate vasele de croaziera este echivalent modului in care sunt stabilite grade de confort hoteliere dar standardele la care se raporteaza sunt evident diferite. Astfel vasele de croaziera sunt evaluate si asezate pe categorii de la 2 la 5 stele. De asemenea, un vas de croaziera poate obtine maximum 2.000 de puncte, in functie de standardele de navigatie. Din cele 2.000 de puncte, 25% se acorda pentru performantele navei si includ mentenanta, siguranta navigatiei, facilitatile de care dispune, spatiul util; 10% sunt acordate pentru cazare, unde este evaluat numarul de cabine standard, apartamente si camere de lux. O nava de croaziera este incadrata intr-o anumita categorie in functie de standardele MEG (Maritime Evaluation Group), un organism international in masura sa acrediteaze toate tipurile de nave maritime.

10 motive pentru care sa alegi o croaziera

Confort. Cabine de lux, servicii spa, rasfat regal si personal profesionist oricand la dispozitia ta... aceastea sunt doar cateva din garantiile ca poti sa te relaxezi excelent intr-o croaziera. In functie de banii pe care esti dispus sa ii aloci pentru croaziera se adauga mai multe facilitati.

Bucate rafinate. Sunt persoane care aleg sa calatoreasca cu vaporul doar pentru meniul variat si plin cu delicatese apetisante. Bucatari de la bordul navelor prepara atat bucate internationale populare precum pizza, cartofi prajiti cu friptura, paste etc. dar si bucate exotice sofisticate.

Divertisment. Spectacole, seri de karaoke, locuri de joaca pentru copii, petreceri.  Poti sa faci o excursie cu submarinul, poti sa inoti cu delfinii, sa practici snorkeling, scufundari etc.

Romantism. Escapadele in doi sunt duse la un nivel mult mai inalt cand planuiti o croaziera. Sa plutesti pe o nava de lux inconjurat doar de apa si de bratele persoanei iubite este o amintire nepretuita.

Socializare. Calatoresti singur? Foarte bine! Intr-o croaziera poti sa socializezi cu o multime de oameni, sa practici o multime de activitati si cine stie… poate chiar sa-ti gasesti jumatatea.

Varietate. Nici o vacanta nu satisface dorintele turistilor asa cum o face o croaziera. Exista zeci de tipuri de croaziere si infinite posibilitati de petrecere a timpului liber. Exista inclusiv croaziere cu tematici diferite pentru pasionatii unui anumit gen musical, pentru iubitorii de ciocolata, pentru iubitorii de sporturi de apa… chiar si pentru pasionatii de sah. Tu ce preferinte ai? Sigur o sa gasesti o croaziera unde poti sa calatoresti impreuna cu oameni care iti impartasesc pasiunea.

Satisfactie garantata. Sa luam de exemplu o familie unde interesele si gusturile sunt de obicei mai putin “omogene”. Tot ce isi poate dori orice membru al familiei gasesti la bord. Doamnele se pot relaxa cu un cocktail si o revista la marginea piscinei, adolescentul familiei poate socializa si se poate distra la petreceri nocturne, cei mici se pot juca cat e ziua de lunga in locurile special amenajate in timp ce barbatii pot practica spoturi sau pot sa-si incerce norocul in cazinoul de pe vas. In concluzie, croazierele sunt reteta vacantelor fericite in familie!

Peisaje fantastice. Intinderi parca nesfarsite de apa,  plaje pustii, porturi pline de comercianti si golfuri paradisiace va asteapta sa le admirati de-a lungul croazierelor tale.

Siguranta. Daca esti bantuit inca de amintirea nefericitului Titanic trebuie sa iti spunem ca astfel de nave de calatorie sunt printre cele mai sigure mijloace de transport din lume si pentru cele mai prapastioase scenarii o sa adaugam ca da, au suficiente barci de salvare pentru toata lumea!

Diversitate. Navele de croaziera sunt destinate agrementului iar pasagerii de la bord se pot bucura de toate facilitatile unui “hotel” plutitor de lux plus multe alte avantaje. Ajungi in diferite porturi, vizitezi orase, cutreieri asezari pitoresti, cunosti oameni din diferite colturi ale lumii fara sa impachetezi si sa despachetezi de multe ori. Cu un singur bagaj poti sa faci inconjurul lumii!


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare