Descopera insula Greciei care se potriveste asteptarilor tale!


2000 de insule numara Grecia si mult mai multe variante de a petrece vacanta de vara. Asa ca in cazul in care ai planuit sa-ti petreci concediul acolo trebuie sa stii de la bun inceput care sunt insulele care se potrivesc cel mai bine ideii tale de vacanta perfecta.

Ce preferinte ai? Vrei plaje cu nisip fin si apa cristalina sau esti pasionat de trecut si destinatiile tale trebuie sa aiba o multime de locuri istorice? Agitatie si muzica sau liniste si pace?

Afla cateva insule grecesti care…

…au plaje fantastice: Creta, Lipsi, Kefallonia, Skiathos, Mykonos, Elafonisi , Gialos, Kambos

Da, exact genul de plaje de pe cele mai frumoase vederi si wallpaper-uri. Unde? De exemplu in Creta gasesti plaje cu nisip roz, palmieri si apa putin adanca. Apoi insulele Elafonisi, Gialos si Kambos au nisip fin alb si ape turcoaz in care iti poti vedea varful degetelor. Iar insula Naxos este o alta destinatie superba careia i s-a dus vestea ca ar avea cele mai frumoase plaje din marea Egee. Cat despre Lipsi, Kefallonia, Skiathos, Mykonos trebuie sa le vezi ca sa intelegi cum arata paradisul de la malul marii.

…au obiective istorice fascinante: Rhodos, Delos, Corfu, Patmos

Rodos are castele, ziduri vechi din vremurile Cavalerilor Sf. Ioan , alei batute in mozaic, monumente, muzee, ruine ale templelor lui Zeus, Atena si Apollo si situri arheologice ca nici o alta insula a Egeei. Insula Corfu este ideala pentru cei pregatiti sa descopere secrete vechi in fiecare colt al cladirilor sale cu arhitectura venetiana, franceza si britanica. Pentru o lectie de istorie fa o plimbare pe stradutele inguste pana in vechiul port.

…au locuri superbe pentru plimbari: Hydra, Naxos, Alonnisos, Skopelos

Hydra a refuzat politicos arhitectura moderna si si-a pastrat aspectul pitoresc. Orasul are o forma traditionala fiind ridicat in amfiteatru, zone pietonale largi si plaje linistite ideale pentru plimbari romantice. Cu atat mai mult cu cat autovehicolele sunt interzise pe insula. De fapt, intreg orasul are peisaje de poveste si cladiri simple iar distantele  ceva mai mari pot fi strabatute de turisti pe magari sau pe biciclete. Alte sugestii de insule perfecte pentru promenada sunt : Naxos, Alonnisos si Skopelos.

…sunt ideale pentru sporturi acvatice: Karpathos, Milos, Paros, Kastellorizo

Daca iti surade ideea unor scufundari organizate in pesteri marine colorate si pline de viata acvatica, fa o vizita la scoala de scufundari de la Karpathos. Insula Milos este, de asemenea, un loc exceptional pentru cei care vor sa exploreze apele Greciei. Centru de scufundari din Milos te poate aduce fata-in-fata cu pesti, delfini, caluti de mare, broaste testoase si alte specii care traiesc pe fundul marii. Snorkelling este popular si pe insule precum Paros si Kastellorizo.

…au posibilitati numeroase de distratii: Mykonos, Rhodos, Santorini

Santorini este una din cele mai aglomerate, mai cosmopolite si mai animate insule grecesti. Aici gasesti baruri, centre spa, malluri si buticuri, sporturi de apa si petreceri care se incheie pe plaja in zori de zi… Pentru ca Santorini stie sa-si distreze turistii! Rodos pe de alta parte, este paradisul all inclusive… cu toate ingredientele unei vacante complete! Asa ca nu poate fi condamnat pentru ca e prea aglomerat! Cat despre Mykonos… viziteaza-l noaptea si vei intelege de ce este alintat Ibiza Greciei si de ce il iubesc vedete.

…sunt perfecte pentru cei care cauta peisaje frumoase si liniste: Zakyntos, Paros

In Zakyntos, muzica nu bubuie in difuzoare si valurile marii se aud limpede. Peisajele sale sunt feerice, stancile albe se reflecta in marea de un albastru electric iar barierele naturale si arcadele formate deasupra micilor golfuri de pe plaje te lasa cu gura cascata de uimire! Paros este o alta insula linistita si pitoreasca nealterata de “modernitati”. Poti intalni inca casute albe traditionale ale localnicilor, spatii verzi neatinse si vile cu arhitectura simpla. Insula este perfecta pentru familii.

…sunt cunoscute pentru mancare si bautura:  Lesvos, Samos, Folegandros

Lesvos este renumit pentru uleiul de masline, bautura specifica "ouzo"si pentru vinul sau fin. Samos este una dintre cele mai fertile insule din Marea Egee asa ca aici vei gasi produse proaspete din belsug. Cat despre Folegandros,  ti-l recomandam pentru combinatiile delicioase ale bucatariei traditionale. Meniul mediteranean este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai sanatoase din lume si are la baza mai ales legume, ierburi si cereale. Si un lucru este adevarat: cu delicii naturale coapte sub soarele mediteranean, insulele grecesti stiu reteta succesului!

Descopera ofertele noastre de vara si alege destinatia care te-a cucerit cel mai mult.

Pentru tarife, disponibilitati si recomandari va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail: vacante@gotravel.ro sau la numarul de telefon 021 305 99 55/ 103, 186, 191


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare