Cum arata cea mai veche cafenea din lume si cine i-a calcat pragul...

  • 15 februarie 2013

Venetia freamata in aceasta perioada datorita valurilor de calatori care o viziteaza cu ocazia Carnavalului. Oameni din toate colturile lumii isi pun mastile traditionale venetiene si incearca sa se integreze in peisajul pestrit al orasului de pe ape. Au auzit povesti despre Venetia, poate au cunoscut-o cu alte ocazii si ii privesc acum o alta fata, poate inca o masca... Majoritatea nu vin doar pentru Carnaval ci si pentru ca vor sa descopere comorile orasului. Pentru ei si pentru toti cei care vor sa cunoasca mai bine Venetia, dezvaluim locatia unui loc extragavant, cu adevarat special: Caffè Florian, cea mai veche cafenea din lume!

Povestea cafenelei...

Caffè Florian s-a deschis pe 29 decembrie 1720 sub numele de Venezia Trionfante. Cafeneaua era un punct de atractie important din oras, atat pentru autohtoni cat si pentru strainii care veneau la Venetia. Cu 300 de ani in urma, bautura cea mai populara din cafenea era ciocolata calda, pe atunci un simbol al bogatiei. Caffe Florian a fost vizitat de celebri Verdi, Proust, Goethe, Modigliani si Charles Dickens. Se spune ca pana si legendarul Casanova si-a exercitat farmecele in aceasta cafenea. Pe atunci, era singurul local din oras unde femeile nu aveau acces interzis! 

Decorata cu picturi murale si portretele in ulei ale unor personalitati venetiene, cafeneaua arata ca un muzeu. Chelnerii sunt imbracati in frac si acordurile unei orchestre rasuna pe fundal pentru a completa atmosfera eleganta. Fiind un local exclusivist, preturile sunt ridicate. O ciocolată calda costa 10 €  dar experienta isi justifica pretul.

De aproape 3 secole, Caffè Florian este situat sub arcadele Procuratie Nuove din Piata San Marco a Venetiei. Istoria, frumusetea interioarelor si meniul rafinat au transformat acest loc intr-un obiectiv turistic deosebit de apreciat. Brandul s-a extins in ultimii ani si peste granite. Astfel, puteti savura o ciocolata calda autentica de la Florian in Marina Mall din Abu Dhabi sau in magazinul Harrods din Londra.

Foto credit: EPA


SOURCE AND TAGS