Cinci sfaturi pretioase pentru vacante fara griji cu copii

  • 23 aprilie 2015

De la primele raze de soare primavaratic visam la un concediu cu familia in care sa ne relaxam si sa scapam de problemele de zi cu zi. Doar ca atunci cand vine vremea planificarilor multi parinti sunt ingrijorati de faptul ca micutii lor ar putea sa le faca probleme in concediu. Si uita ca intr-o vacanta, copii nu sunt o grija in plus, ci dimpotriva, sunt cei care fac orice moment superb cu creativitatea lor, capacitatea de a se bucura din plin de orice loc nou si cu rasetele lor pline de incantare.

Asa ca va sfatuim sa nu ezitati sa plecati in vacanta cu cei mici atat timp cat organizati totul din timp, cu grija si tineti cont de recomandarile consilierilor in turism.

Noi avem cinci sfaturi utile pentru cei care isi doresc o vacanta reusita in familie.  

Alegeti destinatia impreuna

De cele multe ori, parintii hotarasc impreuna urmatoarea destinatie de vacanta si comunica decizia lor copiilor. Acest lucru ii fac pe cei mici sa se simta dati la o parte si sa fie nemultumiti de varianta de vacanta aleasa de cei mari. De aceea este bine sa tineti cont si de parerea celui mic si sa il faceti sa simta ca parerea lui conteaza. Solutia este sa stabiliti un sistem prin care fiecare membru al familiei sa aleaga pe rand o destinatie de vacanta si toata familia sa se conformeze. Daca mama vrea la munte, in ianuarie toata lumea merge la munte, daca cel mic vrea la mare in iulie se merge la mare, daca tatal vrea intr-o vacanta la pescuit, toti membrii familiei, cu mic cu mare isi iau undita si Ipad-ul si pleaca la pescuit.  O alta solutie este ca parintii sa aleaga 3 destinatii convenabile pentru ei ca pret, locatie etc. si sa il lase pe cel mic sa aleaga destinatia de vizitat.

Luati cateva obiecte preferate ale copilului

Paturica preferata, ursuletul preferat sau veioza de veche fara de care nu adorme acasa trebuie sa fie incluse in bagajul de calatorie. Un astfel de lucru drag si familiar o sa-l ajute sa se acomodeze mai repede la destinatie si sa se odihneasca mai bine. Multi parinti il refuza pe copil atunci cand acesta vrea sa-si puna in bagaj jucaria preferanta pe motiv ca ocupa spatiu si la destinatie ajung sa caute disperati alternative care sa-l linisteasca pe micutul care se plange de dorul ei. Asa ca nu subestima importanta acestor detalii care contribuie la linistea si la relaxarea ta in perioada vacantei.

Nu faceti un program incarcat pentru vacanta

Vacanta inseamna relaxare asa ca nu va incarcati programul din dorinta de a bifa cat mai multe obiective si activitati. Stabiliti impreuna care sunt lucrurile care v-ar placea in mod special sa le faceti si incercati sa le acoperiti pe acestea in mod special. Atunci cand urmati un program de genul: de la 2 la 4 vizitam un muzeu, de la 4 la 5 ne plimbam, la 5 luam o gustere etc… nu va puteti bucura pe deplin de fiecare moment. Implicatii pe cei mici in stabilirea activitatilor zilnice de vacanta si incercati ca in fiecare zi sa faceti cate un lucru pe placul fiecarui membru al familiei. Asa la sfarsitul zilei, fiecare din membrii familiei va fi multumit si implinit.

Luati-va toate masurile de siguranta 

Inainte sa va cumparati vacanta discutati cu consultant de turism cat de sigura este destinatia unde vreti sa calatoriti. Apoi informati-va si care sunt zonele pe care trebuie sa le evitati. Orice oras mare are o anumita zona rau famata unde nu ati vrea sa nimeriti cu copilul mai ales cand se lasa seara. Apoi trebuie sa va informati care este modalitatea de transport cea mai convenabila. Daca optati pentru transport cu masina personala nu uitati ca este absolut obligatoriu sa folositi scaun-auto sau inaltator pentru copil in functie de varsta si de inaltimea acestuia. Odata ajunsi la destinatie, trebuie sa va asigurati ca cel mic nu se pierde. Daca sunteti la plimbare pe un bulevard aglomerat este foarte usor ca cel mic sa fie atras de tot felul de lucruri si sa se rataceasca in multime. Si situatia este cu atat mai grava in strainatate unde copilul nu este inteles si nu ii intelege pe oameni. Nu ezitati sa folosti lesa de manuta pentru a preveni astfel de situatii dramatice pentru parinti si pentru copil. Pentru copii mai marisori puteti sa folositi preventiv o bratara de identificare.

Consultati medicul de familie in privinta trusei cu medicamente de urgenta

De fiecare data cand calatoriti este important sa aveti o trusa cu medicamente de urgenta. Cu atat mai mult atunci cand cand calatoriti cu copii in strainatate! Este important sa aveti la indemana cateva pastile care sa trateze cele mai frecvente afectiuni: raceala, indigestie, dureri de dinti, dureri de cap etc. Nu va relaxati la gandul ca puteti cumpara medicamentele de la destinatie daca va fi cazul. Cand nu cunoasteti foarte bine limba este dificil sa obtineti de la farmacistul strain medicamentele potrivite. Va sfatuim sa consultati medicul de familie inainte sa cumparati medicamentele pentru trusa de urgenta. Acesta cunoaste istoricul medical al copilului si poate recomanda medicate in doze potrivite. Este important sa aveti si un numar al medicului pentru a-l contacta in cazul in care apare o problema de sanatate. Si nu in ultimul rand, nu uitati ca in orice loc din lume ati merge, trebuie sa va informati cu privire la numarul de urgenta de acolo precum si la drepturile dumneavoastra in ceea ce priveste asigurarea medicala.


SOURCE AND TAGS