Cele mai sigure 10 companii aeriene din lume!

  • 21 ianuarie 2013

Care este principalul criteriu dupa care iti alegi un bilet de avion? Aceasta este o intrebare pe care am pus-o unui grup de 10 persoane. Toti mi-au raspuns ca pretul este primul lucru pe care il iau in considerare, urmat indeaproape de reputatia companiei, facilitati etc.

Noi consideram ca cel mai important detaliu care ar trebui sa te preocupe atunci cand cauti un bilet de avion este siguranta pe care ti-o inspira compania aeriana. Pana la urma nu exista pret prea mare atunci cand este vorba despre propria viata. Asa ca indiferent daca ai frica de zbor sau nu, este important sa fii informat cat de sigura este aeronava pe aripile careia pui soarta ta, a prietenilor tai sau a familiei tale.

O sursa de incredere pentru astfel de informatii este Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre (JACDEC), cu sediul in Germania. In fiecare an, acolo sunt analizate incidentele in care au fost implicate companii aeriene din 1983 si pana astazi. Specialistii de la Centrul de Evaluare “Jet Airliner” au publicat luna aceasta lista celor mai sigure companii aeriene din lume. In urma cercetarilor, compania finlandeza Finnair a fost considerata numarul 1 in lume in ceea ce priveste siguranta. Pe locul doi, respectiv trei s-au situat companiile Air New Zealand si Cathay Pacific.

Trebuie sa mentionam ca nici una dintre aeronavele care apartin celor 10 companii selectate nu a inregistrat vreun incident major in ultimii 30 de ani. Nici una dintre ele nu a suferit, in acest interval, accidente soldate cu morti si nici nu au fost distruse vreodata in mod ireparabil.

Top 10 cele mai sigure companii aeriene din lume: Finnair Air New Zealand Cathay Pacific Emirates Etihad EVA Air TAP Portugal Hainan Airlines Virgin Australia British Airways

Compania cu care calatoresti nu se afla pe aceasta lista scurta? Afla daca se afla macar in top 60 cele mai sigure din lume:

Pentru mai multe informatii, consultati www.jacdec.de.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare