Calatorii cu fetele! Interviu cu Narcisa de la Travel Girls

  • 28 martie 2013

Narcisa Suruianu este jumatatea proiectului Travel Girls, un blog de travel care in 2012, la doar un an dupa lansare, castiga titlul de “Cel mai bun blog de travel” la RoBlogFest. Impreuna cu Loredana Lungu, isi inspira cititorii cu destinatii frumoase de calatorie si ii ghideaza cu sfaturi pretioase.

 

Fetele scriu doar despre locuri pe care le vad cu ochii lor asa ca articolele transmit experiente autentice si ne molipsesc cu chef de calatorii. Ele sunt dovada vie ca se poate calatori mult chiar si atunci cand muncesti intr-o corporatie.

Am rugat-o pe Narcisa sa ne raspunda la intrebari legate de TravelGirls, travel si Conferinta Social Media and Mobile Strategies, la care Narcisa este bloger oficial si Go Travel mandru partener. Ce a iesit, este un interviu inspirational, plin cu sfaturi de calatorie…

 

Narcisa, stiu ca tu si Loredana, cealalta jumatate a proiectului, sunteti prietene din copilarie. Cum si cand v-a venit ideea unui blog de calatorii?

Da, ne cunoastem dintotdeauna pentru ca am copilarit pe aceeasi strada in Galati. Ideea lansarii proiectului TravelGirls.ro ne-a venit in urmă cu doi ani cand am hotarat impreuna sa impartasim din experientele noastre asa cum stim noi mai bine. Adica am pus multa pasiune pentru calatorii, cateva picaturi de jurnalism, o lingurita de PR si un praf de cunostinte din domeniul online, am lasat la copt vreo 3 luni si pe 1 iunie 2011 am lansat site-ul.

De ce Travel Girls? Am observat ca aveti din cand in cand si voci masculine pe site… luati in considerare o rebranduire?

Am ales sa ne adresam femeilor din mai multe motive. Unul ar fi pentru ca nu mai exista o astfel de publicatie in online iar altul este faptul ca femeile sunt mereu in cautare de inspiratie si idei pentru calatorii. Ele sunt cele care aleg urmatoarea destinatie, fac planul, se documenteaza si in definitiv hotarasc unde, cand si cum vor fi vacantele lor, ale gastii ori ale familiei.

Cum se impaca jobul tau corporatist cu Travel Girls si cu pasiunea pentru calatorii?

Pe TravelGirls.ro incercam sa demonstram prin propriul exemplu ca se poate calatori si daca ai un job full time si 21 de zile de concediu legal. Asa cum noi a reusit atatia ani sa profitam de fiecare weekend, sarbatoare legala si fiecare zi de concediu pentru a face ce ne place mai mult, așa pot face si cei care ne citesc. Jobul corporatist se impaca bine cu pasiunea pentru calatorii deci.

Inspirati multi cititorii cu destinatii noi de calatorie. Ce va inspira pe voi cand va alegeti destinatii?

Avem o lista atat de mare cu locuri in care vrem sa ajungem incat nu stim daca o sa ne ajunga toata viata pentru asta. Ideile ne vin din povestile prietenilor, de pe Internet, din carti ori bloguri. De cand suntem prezente pe toate retelele de socializare, ne lovim zilnic de tot felul de imagini frumoase pe care vrem sa le transformam in realitate. De asemenea, in ultimii ani am facut destul de multe calatorii inspirate din filme. Am fost pe urmele lui Vicky, Cristina, Barcelona in Asturias, l-am cautat pe Marcelo din Under the Tuscan Sun pe Coasta Amalfi, am facut un roadtrip minunat prin Provence dupa A good year si de curand Loredana a dus o scrisoare Julietei (Letters to Juliet) in Verona.

Aveti o sectiune foarte utila in site denumita “Inainte sa pleci”. Spune-mi pe scurt, din experienta ta de calator pasionat, ce ti se pare cel mai important sa faci inainte sa pleci intr-o calatorie?

Pe langa sfantul ABC (acte, bani, chei), e foarte important sa te documentezi inainte sa pleci de acasa. E extrem de important sa iti pregatesti si variante de back-up pentru ca de cele mai multe ori socoteala de acasa nu e aceeasi cu cea din targ. Pe de alta parte, o planificare extrema iti poate reduce din bucuria descoperirii dar fiecare isi gaseste calea in timp.

Anul acesta 1 mai este chiar inainte de Paste asa ca o sa beneficiem de mai multe zile libere. Go Travel a pregatit deja oferte pentru cei care vor sa se bucure de o mini-vacanta. Voi v-ati facut planuri de calatorie pentru acesta perioada?

Avem planuri inca din ianuarie pentru inceputul lui mai. De Paste voi fi in Italia pentru o saptamana. Inca nu m-am hotarat daca sa merg spre Verona, Venetia si apoi San Marino sau sa merg in directia cealalta spre Toscana. Biletele de avion pentru Bologna sunt luate deja, ceea ce e cel mai important.

Atat Go Travel cat si Travel Girls isi sfatuiesc clientii, respectiv cititorii, sa profite de ofertele Early Booking. In aceasta perioada, sunt o multime de oferte bune pentru vacanta de vara. Ce destinatii ne recomanzi sa alegem anul acesta?  

Noi avem deja planuri pentru toata vara si le-am facut inca din iarna. Asa cum am scris de cateva ori pe TravelGirls.ro, cel mai mare secret al calatoriilor este Early Booking-ul pentru ca poti prinde preturi foarte bune si iti poti planifica zilele de concediu cu mult timp inainte. Anul asta e la moda Portugalia si vom ajunge si noi acolo in septembrie. Oricum, vom incepe sezonul de balaceala devreme, inca in mai. Desi Turcia este pe lista multora dintre cititorii nostri, anul asta le recomandam sa incerce si altceva in afara de Antalya, adica sa descopere partea continentala, vechile sate, mancarea si oamenii.

O sa ne intalnim in aprilie la Social Media and Mobile Strategies. Go Travel este partener iar tu ai calitatea de blogger oficial. Ce inseamna pentru tine sa fii blogger oficial la un eveniment de o asemenea amploare?

Abia astept conferinta SM&MS. E foarte important pentru noi ca bloggeri sa fim la curent cu noile tendinte in social media si digital in turism. De asemenea, sunt de parere ca noi, bloggerii de calatorii, am influentat mult strategiile de comunicare online ale companiilor din domeniul turismului. Voi transmite live de la conferinta pe canalele de socializare si voi incerca sa aplic cele invatate acolo.

Dupa parerea ta, cum crezi ca influenteaza new media alegerile calatorilor?

Extrem de mult. Reactia normala a oricarui om conectat la Internet este sa caute pe Google preturi, poze si informatii despre destinatia in care vrea sa ajunga. De asemenea, o mare influenta o au prietenii de pe Facebook si recomandarile lor. Daca agentiile de turism si companiile aeriene nu se implica in aceasta zona, atunci trebuie sa se impace cu ideea ca nu vor intra in optiunile unui numar foarte mare de potentiali clienti. Vremea ofertelor scrise intr-un Word a apus demult.

Cum crezi ca va arata calatorul viitorului?

Desi noile tehnologii ne tin din ce in ce mai prinsi de Internet si de prieteni ori colegi, sper ca in viitor sa reusim sa scoatem mai des nasul din calculator si din smartphone si sa ne bucuram mai mult de experientele de care avem parte. Calatorul viitorului se va plimba cu siguranta mai mult pentru ca destinatiile ii sunt din ce in ce mai accesibile si nevoia de deconectare de la stres e din ce in ce mai mare.


SOURCE AND TAGS