Călătorie în Țara Sfântă


Orientul Mijlociu este casa unora dintre cele mai spectaculoase și mai încărcate de istorie locuri din întreaga lume. Unul dintre acestea este Iordania, cunoscută și drept Țara Sfântă sau Regatul Hașemit al Iordaniei.

Iordania este o țară arabă, care se învecinează cu Siria, Irak, Israel și Autoritatea Națională Palestină, și are ieșire la Golful Akaba al Mării Roșii, cuprinzând și coasta Mării Moarte. Limba oficială este araba, iar religia este islamul de rit sunit. Deși este de origine islamică, pe teritoriul Iordaniei se găsesc: locul în care Iacob a capturat îngerul lui Dumnezeu, locul unde Sfântul Ilie a fost luat la cer într-un car de foc și multe alte locuri menționate în Biblie, motiv pentru care mii de credincioși se avântă în descoperirea acestei țări ce trezește spiritualitatea din fiecare, prin reprezentări imaginare transpuse în locuri reale.

Una dintre cele mai fantastice zone ale Iordaniei este reprezentată de orașul Petra, care formează un sit arheologic în partea de sud-vest, întinzându-se la poalele Muntelui Hor. Orașul de piatră a fost descoperit abia în anul 1812 de către exploratorul elvețian Johann Ludwig Burckhardt, care îl descria ca fiind „un oraș roșiatic-trandafiriu vechi cât o jumătate de vreme”, iar din 1985 face parte din patrimoniul UNESCO, fiind considerat drept „una dintre cele mai prețioase moșteniri culturale ale omenirii.”

Această cetate antică este una dintre cele 7 minuni ale lumii, reprezentând un loc aproape ireal, o iluzie optică ce atrage sute de mii de turiști datorită arhitecturii sale unice.

Un alt loc fantastic din Iordania este Jerash, un oraș antic fondat de Alexandru cel Mare, ce a cunoscut perioada de glorie în timpul Imperiului roman. Acesta impresionează prin colonade, temple și amfiteatre, care sunt folosite și acum pentru concerte sau diverse sărbători. Jerash este un loc în care poveștile de altădată prind viață, este un loc ce surprinde prin autenticitate și prin modul în care iordanienii au conservat riturile lor arheologice. Este un oraș ce se poate vizita într-o zi, așadar, dacă ajungeți în Iordania, trageți o fugă și în Jerash, pentru o porție zdravănă de istorie, care să vă ajute să vedeți prezentul altfel. :)

De asemenea, Iordania este locul ideal pentru a vizita Marea Moartă, cel mai adânc loc de pe Pământ, situat la 424 metri sub nivelul oceanului planetar. Se știe că nu trebuie să fii un bun înotător ca să intri în Marea Moartă, întrucât salinitatea este atât de mare încât te ține la suprafață vrei, nu vrei. Și se mai știe și că apa din această mare are foarte multe beneficii terapeutice, aici găsindu-se 21 minerale rare. Așadar, nu ratați o baie în cea mai sărată și mai adâncă apă din lume!


SOURCE AND TAGS