Descoperiti cultura gustului la Seara Armeneasca!


Miercuri, 5 iunie, Cafepedia Romana va organiza o incursiune senzoriala pe taramul Armeniei prin bucate traditionale si muzica specifica. Prin acest nou eveniment marca “Bucate Unicate”, o sa descoperim cat de inspirat sunt combinate aromele in bucataria armeneasca si cum se traieste o experienta straina exceptionala chiar in mijlocul Bucurestiului!

De ce bucataria armeneasca?

Bucataria armeneasca este una dintre bucatariile cu cea mai lunga traditie din Asia, ce imbina intr-un mod original elemente ale gastronomiei mediterane, balcanice, orientale, libaneze si rusesti.

La granita atator influente fericite, nu este de mirare ca s-a nascut o bucatarie delicioasa. Aceasta combina produse proaspete si delicioase, binecuvatate de un numar mare de condimente.

Ce este specific bucatariei armenesti?

Armenii sunt mari amatori de carne la gratar, pe care o pregatesc cu mult mestesug si atentie. Inainte sa fie asezate pe gratar, bucatile de carne sunt invelite intr-o combinatie ceapa, piper negru si sare. Alaturi de carnea pe gratar sunt rumenite si felii de rosii, vinete si cartofi. Festinul se serveste asezonat cu ierburi tocate si ceapa.

Ardei rosu si negru, patrunjel,coriandru, busuioc, marar, menta, tarhon toate dau o aroma deosebita preparatelor armenesti pe toata perioada anului.

Printre bauturile consumate la mesele armenesti se numara vinul, vodca de dude sau cirese, coniacul si oghy (tarie de fructe) iar dintre bauturile non-alcolice, preferate sunt sucurile de casa preparate cu apa minerala, limonadele si cafeaua servita in cesti mici la sfarsitul mesei. De asemenea berea este, de mii de ani, una dintre cele mai consumate bauturi de pe teritoriul Armeniei.

In ceea ce priveste desertul, trebuie sa amintim pakhlavaua, varianta armeneasca la baklava , cu nuci si mult zahar sau miere. Apoi, trebuie sa adaugam ca Armenia este tara compoturilor si a fructelor confiate, servite dupa fiecare masa.

Ce va asteapta la eveniment?

Printre bucatele care se vor servi miercuri se numara: lavash (lipie traditionala armeneasca), Tpov tolma, Kvorovats cu vinete la gratar, Lahmajeoun (lipie cu carne tocata si sos picant), Topik (chiftelute armenesti), Eetch (salate de legume cu dressing de lamaie si sumac), Labneh (dressing de iaurt cu ulei de masline si condimente), Salata de naut cu patrunjel si rosii, Byorek (trigoane cu spanac si branza), Tjvjk (ficat si rinichi cu ceapa) si un desert supriza.

Si ca masa sa fie completa, Alex, wine managerul Cafepedia, ne va explica miercuri ce vinuri sa asortam fiecaror bucate.

Go Travel pregateste oferte speciale pentru participantii la eveniment care vor sa calatoreasca in Armenia si sa incerce mai multe bucate traditionale la ele acasa!

Cum puteti participa?

Puteti sa va rezervati un loc la eveniment pana marti, 4 mai, ora 17:00, la numarul 0721 102 101.

Pretul unui meniu complet in stil bufet este de 48 lei si include un welcome drink.

Concurs

Daca ne scrieti pana maine, printr-un comentariu, ce bucatarie traditionala a fost tema editiei trecute, puteti castiga o invitatie la Seara Armeneasca de saptamana aceasta. Succes!

Va asteptam miercuri, 5 iunie, ora 20.00, la Cafepedia Romana! Pana atunci, va lasam cu cateva imagini de la editia “Bucate Unicate” de saptamana trecuta. Seara armeneasca din seria “Bucate Unicate” este organizata de Cafepedia Romana in parteneriat cu Go Travel si METRO.  

SOURCE AND TAGS