Bilete de avion Praga

  • 6 iulie 2011

Praga este cel mai iubit oras turistic din Europa Centrala si una dintre cele mai populare destinatii din lume pentru city-break-uri. Cu peste o mie de ani de istorie fascinanta,capitala Cehiei este numita “mama a oraselor” si continua sa prospere. Dupa caderea Cortinei de Fier, turisti din intreaga lume au vrut un bilet de avion spre Praga pentru a vedea splendida capitala.  Cosmopolita si moderna, aceasta i-a intampinat cu hoteluri de lux, cafenelele primitoare, parcurile spatioase de pe  malul raului Valtava, barurile animate, terasele intesate de turisti si cluburile la moda. De aceea, astazi a ajuns pe locul 6 in topul celor mai vizitate orase din Europa.

“Orasul celor o suta de turnuri” sau ”Orasul de Aur” cum i se mai spune, se mandreste cu strazile sale multiseculare ce par incremenite undeva in trecut. Si sunt atat de apreciate, incat inclusiv cladirile ridicate recent au imprumutat arhitectura veche. Privind stradutele pietruite, bisericutele medievale si cladirile cu arhitectura veche ai crede ca in orice clipa vei fi inconjurat de femei imbracate in rochii cu crinoline si barbati in frac. Si vei fi surprins sa descoperi foarte multi tineri, imbracati dupa ultima moda, veseli, prietenosi si oricand gata de distractie. Asa ca nu trebuie sa cauti masina timpului pentru a-ti  incanta privirea cu cladiri impecabile. Ai nevoie doar de un bilet de avion pentru a admira cladiri construite in stil gotic, renascentist, baroc, neoclassic sau cubist.

Printre obiectivele care justifica cumpararea unui bilet de avion pentru Praga se numara Castelul cu Catedrala Sfantul Vitus si superbele gradini regale, Biserica Sf. Fecioare din Tyn, Ceasul Astronomic sau Catedrala Sf. Nicolae. De asemenea, o constructie neobisnuita care o sa te faca cu siguranta sa zambesti este “Casa care danseaza”, cladire faimoasa denumita initial “Fred si Ginger” ce reprezinta un barbat si o femeie (Ginger Rogers si Fred Astair) care danseaza impreuna. Tot in Praga poti vedea si cateva din cele mai neobisnuite muzee ale lumii ca: Muzeul Fantomelor, Muzeul Torturii, Muzeul Sexului, Muzeul de Ciocolata si doua muzee de ceara.

Si pe lista lucrurilor pe care trebuie sa le faci odata ajuns in Praga trece si o promenada pe malul raului Valtava si pe Podul Charles. Podul gazduieste 30 statui miraculoase despre care legenda spune ca indeplinesc dorintele celor care le ating si este o minune cel putin pentru comerciantii de maruntisuri, pictori si muzicanti. Aici poti cumpara suveniruri pentru cei de acasa care nu s-au bucurat de un bilet de avion spre Praga si poti admira privelistea pe fundalul ritmurilor calde de acordeon. Si de ce nu, te poti ruga la sfintii imortalizati de statui pentru inca un bilet de avion spre Praga. Si este usor ca dorinta ta sa devina realitate si sa gasesti un bilet de avion ieftin mai ales daca planifici vacanta din timp, pentru ca exista multe companii aeriene ce asigura zboruri spre Praga. Iti poti cumpara biletul de avion in orice anotimp, pentru ca Praga este o destinatie grozava oricand.

Capitala Cehiei este o lectie de istorie clasica europeana. Romantic ca Parisul, cultural ca Viena, distractiv ca Amsterdam si primitor ca… ei bine, cei care si-au rezervat deja un bilet de avion pentru Praga spun ca este o destinatie primitoare ca nici o alta!


SOURCE AND TAGS