Bilete de avion Cipru

  • 25 iulie 2011

Atunci cand vine vorba de alegerea unui bilet de avion spre o destinatie fantastica si plina de obiective turistice numai bune de vizitat, biletul de avion spre insula Cipru trebuie sa se situeze undeva in capul listei.

De ce Cipru inaintea unor locatii din Grecia sau Turcia?

Pentru ca imbina punctele tari ale ambelor tari (plaje mediteraneene insorite, munti impaduriti, numeroase modalitati de distractie, sate fermecatoare si ruine ale civilizatiilor antice), fara sa fie lipsit de personalitate. Indiferent ca ti-a fost  prezentat ca fiind “insula pacatelor”, “insula Aphroditei” sau “insula distractiei”, odata ce ti-ai cumparat biletul de avion spre Cipru, te vei convinge ca stereotipurile sunt adevarate.

Bilete de avion

In ceea ce priveste rezervarea  biletelor de avion, poti sa faci acest lucru online, accesand site-urile care se ocupa cu rezervarea si vanzarea biletelor. Nu uita ca biletele de avion achizitionate din timp au preturi foarte avantajoase, mai ales daca iti doresti o vacanta low budget. Dar asa cum ii sfatuim pe toti cei care isi cumpara un bilet de avion spre o anumita destinatia de vacanta pentru prima data, este important ca atunci cand alegi pachetul unei agentii sa nu te orientezi neaparat pe cel mai ieftin si cu putine beneficii, ci spre acele pachete care iti ofera tururi ale oraselor, pentru a te bucura cat mai mult de “sightseeing” si a te intoarce cu cat mai multe amintiri ale unor locuri superbe. Mai ales ca diferentele de pret nu sunt mari. Iar urmatoarea data cand vei calatori in aceea locatie poti economisi alegand cel mai ieftin bilet de avion si cea mai accesibila cazare exact in locatia care te-a impresionat cel mai mult.

Hoteluri

Printre hotelurile de inalta calitate din punct de vedere al serviciilor, dar si din punctul de vedere al confortului, iti sugeram: Sandy Beach Hotel, hotel de 4 stele, Golden Arched Hotel  de 3 stele si Hilton Park Hotel de 4 stele, toate fiind extrem de admirate de norocosii care si-au cumparat deja biletul de avion spre Cipru.

Obiective turistice

Imediat ce ai coborat din avion poti sa incepi sa vizitezi obiectivele turistice ale Ciprului. Langa aeroportul Larnaca se afla Hala Sultan Tekke, o moschee istorica, cu gradini frumoase, pe malul lacului sarat Larnaca. Dar majoritatea obiectivelor turistice sunt concentrate in capitala Nicosia. Aici poti vizita Muzeul Ciprului, un depozit al bogatiilor arheologice de pe insula, Muzeul de Arta Folclorica, Noul Palat Arhiepiscopal, Catedrala Sf Ioan, bisericile bizantine, Centrul Cultural Makarios si Moscheea Omeriye.

Teatrul Municipal este de asemenea o atractie pentru cei care isi cumpara pentru prima data un bilet de avion spre Cipru, datorita arhitecturii sale neo-clasice deosebite. Aceasta cladire, la fel ca multe altele, este invaluita in secole de istorie ce asteapta sa fie povestite.

O alta atractie turistica o reprezinta biserica Profetului Ilie, care se afla pe un deal de 100 de metri. Este foarte speciala datorita incarcaturii religioase dar si datorita locatiei putin  obisnuite.

Si cu atatea obiective interesante nu trebuie sa te grabesti sa iti iei biletul de avion inapoi. Din Nicosia poti face o excursie spre mormintele regale si manastirea Agios Irakleidios din Tamassos, biserica cu cinci domuri  si moscheea din Peristerona si biserica Panagia Chrysospiliotissa.

Asa ca vara asta rezerva un bilet de avion spre Cipru, pune-ti in bagaj incaltamintea cea mai comoda, ochelari de soare, costumul de baie si crema cu protectie solara si pregateste-te de o vacanta grozava.


SOURCE AND TAGS