Bilete de avion - cand sa le cumparam si cand sa zburam


Pentru un calator obisnuit, preturile biletelor de avion par ca se schimba de multe ori haotic si fara un ritm sau o motivatie anume. Asa ca atunci cand vine vremea planificarii unei vacante, vanatoarea unor bilete de avion ieftine pare o treaba obositoare iar timpul tau, prea pretios ca sa il risipesti in fata calculatorului in asteptarea ofertei magice. Vestea buna este ca am fost o data ca si tine si vrem sa facem totul mai simplu si mai rapid dezvaluindu-ti tainele din spatele celui mai important pas in cautarea celor mai convenabile bilete de avion: alegerea momentului potrivit.

Cand ne programam imbarcarea?

Cele mai accesibile bilete de avion se gasesc la zborurile de dimineata-devreme. Poate ca nu iti surade ideea de a te trezi la ora patru dimineata, dar nu te anima gandul ca poti castiga cativa banuti in plus de cheltuiala la biletele de avion si o zi intreaga la destinatia dorita? Alte momente potrivite din zi pentru cumpararea biletelor de avion sunt dupa pranz sau la ora cinei.

Micile bucurii ale zilei de miercuri

Cele mai multe companii aeriene si experti din domeniul turismului au indicat miercuri ca fiind ziua cu cele mai ieftine bilete de avion mai ales in ceea ce priveste calatoriile interne. Alte doua zile in care se inregistreaza preturi mici la bilete de avion sunt martea, dar si sambata! La polul opus se afla vinerea si duminica… zile in care sunt cele mai mari preturi la bilete de avion.

Cumparam bilete de avion din timp sau asteptam “ultimul minut”?

Sigur ai fost si tu sfatuit sa iti cumperi biletele de avion cat mai devreme sau ai fost tentat sa astepti pana in ultimul moment ofertele last-minute. Dar adevarul este ca biletele de avion ieftine sunt scoase pe piata cu 3-4 luni inainte de data zborului(in cazul biletelor de avion interne) si cu 4-5 luni inainte (in cazul zborurilor internationale).

Fiecare cu biletul lui de avion

Daca faci o calatorie cu prietenii ideal ar fi ca fiecare sa-si rezerve biletele de avion in aceeasi perioada pentru ca este posibil sa gasesti tarife diferite la acelasi zbor. Unele mai scumpe, altele mai ieftine… dar daca rezervi mai multe bilete de avion in acelasi timp, cei de la compania aeriana iti vor propune acelasi pret pentru toate biletele de avion – de multe ori mai ridicat, cu toate ca ar mai putea fi disponibile cateva chilipiruri.

Cum se stabilesc tarifele la bilete de avion?

Tarifele la bilete de avion se stabilesc in functie de cerere(cu cat mai multe rezervari timpurii cu atat se ridica pretul biletului de avion), in functie de momentul zilei in care se face decolarea, de perioada in care se face calatoria (de sarbatori sunt mai scumpe) precum si de multe alte tendinte. Poate ai fost si tu pus macar o data in situatia de a discuta in timpul zborului cu persoana de langa tine pretul biletelor de avion si sa constati ca ai platit considerabil mai mult decat ea pentru aceleasi conditii. Aceasta se intampla frecvent! Este posibil ca persoana de langa tine sa fi stiut deja unele din tipsurile cu privire la rezervarea biletelor de avion pe care ti le-am impartasit si noi mai sus sau sa fi avut pur si simplu noroc. Dar asta nu o sa mai fie povestea ta! De acum stii ca trebuie sa cauti din timp bilete de avion, sa le rezervi preferabil intr-o zi de marti si mai presus de orice ca proverbul acela “cine se scoala de dimineata departe ajunge” este aplicabil si in cautarea biletelor de avion potrivite.


SOURCE AND TAGS