5 povesti cu vampiri si tot atatea locuri care iti dau fiori. The Vampire Diaries, True Blood, Twilight, Buffy si Dracula...

  • 20 aprilie 2012

De la stramosul lor Dracula pana astazi, vampirii au evoluat… au devenit tot mai sofisticati. Nu mai sunt monstri nemilosi ce sug sange nevinovat. Nu! Acum au emotii, antipatii, protejati si sunt de multe ori prinsi la granita dintre iubire si ura, dintre instinct natural si o aparenta constiinta. Am putea spune ca vampirii de azi ne trezesc chiar o oarecare duiosie, paradoxal cu renumele lor de criminali sangerosi. Pustoaicele fac chiar adevarate pasiuni pentru acesti vampiri moderni si ofteaza cu patos ori de cate ori vreunul dintre ei isi afiseaza zambetul misterios in spatele ecranului.

Un lucru este cert: bunul Fat-Frumos, eroul care se lupta cu fortele intunericului, nu mai este de mult la moda! Acum binele si raul se contopesc intr-o singura fiinta irezistibila. In general, povestea este simpla: baiatul malefic din poveste se indragosteste de fata buna si lupta cu propria fire pentru a nu o lasa fara suflare. Povestile in care un simplu sarut putea taia rasuflarea indragostitilor nu mai impresioneaza pe nimeni. Protagonistii din povestile moderne se lupta cu pierderi de sange si transformari fantastice. Iar pentru astfel de povesti este necesar un decor pe masura. De cele mai multe ori este vorba despre un satuc izolat sau o regiune pierduta in munti, unde nu poate ajunge oricine. Alteori, vampirii se amesteca printre oameni in marile metropole pentru ca sa ne aminteasca inca o data ca niciodata nu stii cine se aseaza langa tine la semafor…

"Buffy, spaima vampirilor" – Los Angeles, SUA

Iti mai amintesti de Buffy? Cand a aparut ea pe micile ecrane, vampiri nu erau atat de populari pe cat sunt astazi. In plus, nu erau nici la fel de familiarizati cu urbanizarea si se ascundeau in case parasite sau in castele cu iz gotic. Buffy, vanatoarea de vampiri de 16 ani, traia la oras si nu in orice oras, ci in giganticul Los Angeles. Printre locatiile de filmare se numara Torrance High School, campusul UCLA din Westwood si California State University. Simpatica, curajoasa si sexy, Buffy transmitea un singura mesaj: “Nicaieri nu mai esti in siguranta. O creatura malefica te poate pandi oricand, dupa colt!”

"The Vampires Diaries" – Covington, Kentucky, SUA

"The Vampire Diaries" este o poveste de dragoste complicata, intre vampirul Stefan Salvatore in varsta de 164 de ani si o liceeanca, Elena Gilbert. Mai intens si mai palpitant decat mult mai popularul Twilight, serialul are in doze echilibrate mister, erotism, suspans, rasturnari de situatie si mult sange. Iar cand in cursa pentru inima Elenei intra Damon, fratele irezistibil a lui Stefan nu putem vorbi decat despre o intriga cu scantei. Mystic Falls din Virginia, orasul din film, este fictional. Adevaratul oras in care se filmeaza se numeste Covington si se afla in Kentucky. Dar daca vrei sa descoperi ceva din atmosfera peliculei poti sa vizitezi orice orasel american cu decor sudist.

"True Blood" – Louisiana, SUA

Sookie Stackhouse, protagonista din "True Blood", este o barmanita care poate citi gandurile oamenilor dar alege sa se inconjoare de vampiri proaspat iesiti din sicriu. Actiunea se petrece la doi ani dupa ce japonezii au descoperit sangele sintetic numit True Blood care ii ajuta pe vampiri sa supravietuiasca, de unde si numele serialului. Povestea se deruleaza in orasul imaginar Bon Temps din Louisiana. Iar personajele isi petrec mare parte din timp in barul Merlotte's din oras. Mare parte din scenele serialului sunt filmate intr-un bar localizat in Long Beach, California, numit Alex's Bar.

"The Twilight Saga" – Forks, Washington, SUA

Mai mult decat o serie de succes, "Twilight" este deja un fenomen. Povestea vampirului Edward care se indragosteste de o femeie si incearca sa o protejeze de ceilalti si de sine insusi, a cucerit cinematografe intregi din toata lumea. Din fericire, popularitatea seriei s-a rasfrant si asupra micului orasel Forks, din statul Washington, unde este plasata povestea cu vampiri si varcolaci seculari. Orasul a devenit in ultimii ani atat de frecventat de turisti si de fani ai seriei, incat sunt organizate tururi prin locurile unde s-au filmat scene din film.

"Dracula" – Castelul Bran, Romania

O legenda veche din Carpatii romanesti, povestea vampirului de la Castelul Bran a infierbantat mintile multor vanatori de creaturi fantastice. Acest lucru i se datoreaza romanului lui Bram Stoker “Dracula”, a carui personaj principal a fost inspirat din istoria lui Vlad Tepes, legendarul domnitor al Valahiei. Despre domnitor se spune ca obisnuia sa-si traga turcii in teapa si sa le bea sangele. Aceasta practica "sangeroasa" a stat la baza legendei lui Dracula. Castelul Bran, locatia povestii din carte, este in topul locurilor frecventate de turistii pasionati de legende cu vampiri. 


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare