5 oraşe pentru oameni creativi


Oamenii creativi au nevoie în fiecare clipă de ceva care să îi stimuleze, să îi provoace. Dacă sunt lipsiţi de ocupaţie şi de lucruri interesante în jurul lor, se simt ca pasărea în colivie, simt nevoia să evadeze în scris, desen, muzică, etc. De aceea, acum a apărut un nou concept, şi anume "oraşul creativ".

Oraşele "creative" evidenţiază rolul municipalităţilor de a dezvolta un mediu inovator şi variat, care să se adapteze la noile cerinţe ale globalizării. Astfel, cultura nu mai este o cerinţă de bifat într-un buget, ci e o necesitate, o forţă esenţială pentru dezvoltarea oraşului.

Astfel de oraşe creative sunt, în principiu, unele dintre cele mai cunoscute capitale, dar nu numai. Vă prezentăm cele mai importante 5 oraşe.

1. Amsterdam, Olanda. Se ştie că Amsterdamul este capitala toleranţei şi diversităţii şi unul dintre cele mai frumoase şi romantice oraşe din Europa, datorită canalelor ce străbat întreg oraşul, muzeelor recunoscute la nivel mondial şi arhitecturii istorice încântătoare. Se ştie, de asemenea, că este cel mai liberal oraş, cu un nivel ridicat de acceptare a comportamentelor umane, însă asta nu înseamnă că şi localnicii sunt la fel de dirijaţi de instincte precum turiştii. Pentru că atunci când ai libertate totală de decizie şi acţiune, îţi este mult mai uşor să discerni, nu mai eşti mânat de dorinţe "interzise". Aici se dezvoltă practic cel mai bine tipul de gândire "out of the box", de aceea este considerat cel mai potrivit oraş pentru oameni creativi.

2. Berlin, Germania. Dincolo de amalgamul de oameni din Berlin, de toate tipurile şi de toate naţiile, acesta este recunoscut pentru sinergia şi puternica susţinere a libertăţii creative. Mulţi antreprenori din întreaga lume se mută în Berlin pentru a-şi încerca norocul în carieră sau pentru a-şi găsi creativitatea în acest oraş care promovează activ iniţiativele inedite.

3. Stockholm, Suedia. Stockholm înaintează cu paşi repezi pe scena Europei în cursa celor mai propice oraşe pentru noi începuturi, cultură şi dezvoltare durabilă. Singura limită în ce priveşte creativitatea sunt preţurile mari din Suedia, la fel ca în marile capitale din nordul Europei.

4. Londra, Marea Britanie. Multiculturalitatea face ca Londra să fie unul dintre cele mai eclectice şi cosmopolite oraşe din Europa şi din lume. În Londra se găsesc sediile a numeroase instituții și corporații de importanță globală; multe clădiri importante: palate, muzee, teatre, săli de concerte, aeroporturi, stații de cale ferată, numeroase ambasade și consulate. Rezultă astfel că Londra este o reală sursă de inspiraţie pentru fiecare.

5. Tokyo, Japonia. Cel mai mare oraş al Japoniei, Tokyo, abundă în creativitate, de toate tipurile, dar cel mai mult în ce priveşte latura fashion recunoscută la nivel internaţional. Tokyo este o sursă inepuizabilă de inspiraţie, fiecare bucăţică din oraş fiind inovatoare şi deschisă la interpretare. Este un oraş în care orice pare posibil, de aceea limite nu există, dimpotrivă, te împinge cumva de la spate să înaintezi în procesul creativ.


SOURCE AND TAGS