5 lucruri uimitoare de știut, înainte să pleci în Bali


Să vorbim despre Bali, numită insula zeilor și recunoscută ca cea mai faimoasă insulă din Indonezia ! Peisajul său montan spectaculos, plajele tropicale și prietenoșii balinezi, o fac una dintre cele mai populare destinații turistice din lume. Cu mii de turiști care își petrec vacanțele aici în fiecare an, există multe lucruri pe care probabil că le știi despre această insulă. Celebrele peisaje și plaje ideale pentru surferi, locurile populare de scufundări și templele sacre, nu sunt nici un secret și totuși mai sunt multe de descoperit. Deci, pentru a vă spune mai multe despre acest loc uimitor, am creat o listă scurtă cu lucruri pe care probabil nu le știai despre Bali!
  1.  Cea mai scumpă cafea din lume provine din Bali. Se numește Kopi Luwak și nu este precum boabele tipice de cafea ... Ele se colectează după digestie, de la pisica Civat, o creatură timidă care trăiește în pădurile din Asia. Pisica Civat mănâncă numai „fructele” cele mai fine și cele mai bune, dar nu digeră boabele.
  2. Știați că Anul Nou Balinez începe în tăcere? Prima zi a noului calendar este numită Nyepi și nimănui nu îi este permis pe străzi. Zgomotul și lumina trebuie menținute la un nivel minim iar aceste reguli se aplică tuturor celor care se află pe insulă.
  3.  Copiii balinezi sunt purtați peste tot în primele câteva luni din viața lor, pentru că nu li se permite să atingă pământul. Ei sunt considerați îngeri mici, iar legătura lor cu duhurile este strâns menținută.
  4. Veți găsi, de asemenea, o mulțime de oameni numiți Wayan, Made, Nyoman sau Ketut. De fapt, majoritatea balinezilor primesc unul din aceste patru nume, bărbați sau femei. Pur și simplu înseamnă "primul născut", "al doilea născut", "al treilea născut" și "al patrulea născut".
  5. Contrar obiceiului nostru de a merge în țări exotice cand în Romania este plină iarnă, cel mai bine este să vizitezi Bali în lunile de primăvară-vară. Cele mai ploioase luni sunt decembrie, ianuarie și februarie, când se înregistreaza în jur de 27 de zile cu ploiaie, pe lună.
  Nu aștepta prea mult până să vizitezi insula zeilor. Bali este o destinație plină de cultură, armonie și biodiversitate a naturii. Relaxarea și meditația sunt la ele acasă, iar orele petrecute în temple seculare te vor face să vizualizezi ani de istorie magnifică. Fie că îți dorești să explorezi pădurile tropicale sau să faci plajă pe nisipul negru de la baza vulcanului Agung, vei fi cu adevărat un turist fericit. Pont de plecat: O vacanță în perioada iulie-septembrie 2018, în uimitoarea insulă Bali, cu bilet de avion București-Denpasar (cu 2 escale) și cazare în orașele Kuta, Seminyak și Sanur pornește de la 1150 €/persoană, cele mai mici tarife fiind disponibile, bineînțeles, în luna septembrie, cand perioada concediilor este pe sfarșit. Poți vedea toate tarifele disponibile cât și locațiile propuse de noi, pentru o experiență balineză autentică, aici. Nu ezita să contactezi un consultant expert în vacanțe, pentru o ofertă complet personalizată, via e-mail la vacante@gotravel.ro

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare