5 locuri pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață


Pământul ascunde o mulțime de locuri uimitoare pe care trebuie să le vizitezi negreșit măcar o dată în viață. Munți înalți cu vârfuri inmuiate în zahăr, mări care trmit neîncetat valuri azurii către mal, construcții ce au clădite între pereți pagini de istorie și câte și mai câte... GoTravel vă prezintă astăzi 5 dintre destinațiile pe care nu ar trebui să le ratați!

1. Marea Barieră de Corali, Australia – Marea Barieră de Corali din Australia se întinde pe 2.600 de kilometri lungime și este cea mai mare structură de acest fel din lume, dar și singura care este vizibilă din spațiu. Aceasta numară mai mult de 2.900 de corali si 900 de insule care găzduiesc mai mult de 1.500 de specii de necuvântătoare. Tu cum crezi că ar arăta o scufundare în apropiere?

Marea Barieră de Corali, Australia

2. Piramidele din Giza, Cairo, Egipt – Te așteptai ca Piramidele din Giza să se afle în mijlocul deșertului, în sălbăticie, așa cum ai văzut toată copilăria în enciclopedii și cărți de colorat? Ei bine, se află la nici o aruncătură de băț de capitala Cairo. Chiar dacă se află în acest loc de peste 4.500 de ani, omul modern încă nu a reușit să deslușească misterul constructiei lor.

Piramidele din Giza, Cairo, Egipt

3. Stonehenge, Regatul Unit – Stonehenge este unul dintre cele mai uimitoare monumente preistorice din megalitic. A fost construit undeva între 3.000 Î.HR. si 2.000 Î.HR. și este astăzi una dintre cele mai cunoscute atracții ale Angliei, dar și unul dintre cele mai mari mistere arheologice.

Stonehenge, Regatul Unit

4. Taj Mahal, India – Taj Mahal este unul dintre cele mai frumoase monumente dedicate dragostei. Impunător, dar în același timp parcă gingaș a fost ridicat de Shah Jahan in memoria iubitei sale soții, Mumtaz Mahal, în anul 1632. Este considerat bijuteria artei musulmane în India.

Taj Mahal, India

5. Turnul Eiffel, Paris, Franța – Încheiem recomandările de astăzi tot cu mult romantism. Atunci când Gustave Eiffel a anunțat că va construi cel mai înalt turn din lume, răspunsul pe care l-a primit din partea celorlalti a fost departe de cel la care se aștepta. În loc de a primi vestea cu euforie, mai toată lumea a primit-o cu scepticism. Timpul a arătat că Gustave Eiffel a avut o idee uimitoare. Astăzi Turnul Eiffel este vizitat de o mulțime de turiști, dar și de o mulțime de turiști îndrăgostiți :)

Turnul Eiffel, Paris, Franța

Ce zici, care ar fi prima destinație pe care ai alege-o pentru următoarea ta vacanță?


SOURCE AND TAGS