5 locuri pe care trebuie să le vizitezi înainte să dispară - GoTravel


Planeta ne-a oferit locuri care mai de care mai interesante și frumoase, tărâmuri în care să ne dezvoltăm, să creștem și să respirăm odată cu natura. Unele așezări sunt gata să își găsească sfârșitul pentru că noi, oamenii, ca niște adolescenți rebeli, am uitat că planeta are grijă de sufletul nostru atâta timp cât noi avem grijă de spiritul ei.

În Maldive lucrurile au devenit atât de serioase încat guvernul de acolo deja a cumpărat pământ în alte țări pentru cetățenii care deja au început să resimtă extinderea mării. Din cauza topirii ghețarilor și a faptului că este țara situată cel mai aproape de nivelul mării din lume, această insulă spectaculoasă s-ar putea să dispară. Dacă nivelul apelor va continua să crească în următorii 100 de ani, putem să ne gândim încă de pe acum la momentul când va trebui să ne luăm adio de la plajele imaculate și soarele blând, pentru că marea va înghiți insula în întregime.

Insulele Maldive

Insulele Maldive nu sunt singurele care suferă din cauza creșterii nivelului oceanului planetar. Cu siguranță dacă ai fost în Veneția te-ai plimbat cu gondola și ai admirat fiecare colțișor al pitorescului oraș cu mare admirație. Însă, dacă nu ai făcut-o, acum este momentul! Veneția suferă din ce în ce mai mult din cauza inundațiilor și se preconizează că nu mai e mult până când totul va deveni doar o amintire învaluită în romantism și nostalgie.

Veneția

Marea Moartă, simbolul antic și sărat al istoriei și vindecării, s-ar putea să dispară în mai puțin de 50 de ani. Din cauza țărilor învecinate care trag neîncetat apă din Raul Jordan, singura sursă de apă a acestei mări, tot ce ne va mai aduce aminte de Marea Moartă va fi gustul sărat pe care-l va lăsa în urmă pe nisipurile reci.

Marea Moartă

Visezi de mult să schiezi în Alpi? Nu mai amâna. Pârtiile din Alpi s-ar putea să dispară înainte să îți îndeplinești dorința! Experții își exprimă îngrijorarea referitoare la faptul că până în anul 2050 ghețarii munților Alpi ar putea dispărea daca nu se ia nicio măsură pentru a reduce încălzirea globală.

Munții Alpi

Tundra din Alaska este unul dintre semnele distinctive ale celui mai nordic stat al Americii și oferă un peisaj unic. Din păcate, nu ne vom mai putea bucura prea mult de această priveliște. Permafrostul locului s-a topit aproape în întregime și vegetația nu este singura afectată de acest lucru, ci întregul ecosistem este pus în pericol.

Tundra din Alaska

Fiecare dintre noi poate face o mică schimbare în lume. Multe lucruri aparent nesimnificative și mici făcute de fiecare dintre noi pot însemna mai mult decât crezi. Daca vom lua atitudine vântul nu va mai usca, ci va adia iar marea nu va mai înghiți, ci va mângâia. Tu ce fel de locuitor al planetei alegi să fii?


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare