5 city-break-uri romantice pentru o escapadă în doi


Februarie este luna preferată a îndrăgostiților. Ce-ar fi să scapi de inimoarele de ciocolată, de trandafirii roșii și de ursuleții de pluș? Evadează împreună cu jumătatea ta într-un oraș romantic, departe de toate clișeele!  
  1. Praga, orașul din vis
În Praga vei redescoperi magia iubirii. Totul pare desprins dintr-un basm, cu castele medievale și poduri întinse peste Vltava. Ia-ți jumătatea și savurați împreună atmosfera pragheză, ideală pentru plimbări lungi de seară, urmate de o cină boemă. Recomandăm celebrul gulaș sau clătite cu varză și cartofi, iar la desert vă puteți răsfăța cu un ștrudel aromat cu fructe, servit cu multă frișcă și vanilie. Sună boem, nu-i așa?   Sejurul în doi este incomplet fără descoperirea unor locuri mai ferite de lume. Recomandăm aici Palatul Vysehrad, o zonă puțin asaltată de turiști. Priveliștea asupra orașului e absolut feerică, ideală pentru un selfie cu peisajul în fundal. Vysehrad este cea mai veche reședință a prinților cehi. Tot aici se află și statuia dedicată prințesei Libuse, stăpâna orașului Praga. Nu degeaba a prezis că Praga va deveni un oraș fabulos. Nu-i așa că v-ați îndrăgostit deja de farmecul praghez? Povestea abia acum începe.
  1. Vacanță la Roma
Ciao, amore! Ce poate fi mai romantic ca o vacanță cu iz italian? Roma este plină de turiști mereu, dar există câteva locuri în care nu vei simți forfota orașului. Grădinile Vaticanului te vor cuceri din prima, iar decorul din jur te va duce cu gândul la Alice în Țara Minunilor. Este un cadru pitoresc ce evocă eleganța grădinilor de stil renascentist, locul în care papii chiar veneau să mediteze în liniște.   N-aveți cum să dați greș cu cina. În Roma puteți savura probabil cea mai bună mâncare din lume. Recomandăm din belșug paste carbonara, gnocchi, lasagna sau pizza preparată într-o trattoria de cartier. Acestea merg de minune cu un pahar de vin roșu toscan. La desert nu ratați înghețata cu orice sortiment, este absolut divină.
  1. Budapesta, orașul pastelat
Vizitează Budapesta pe ritmurile melodiei cu același nume a lui George Ezra!   Vei descoperi un oraș cu clădiri pastelate și case ce par palate în miniatură. Oferă-i persoanei iubite o plimbare de neuitat pe podurile ce fac legătura dintre Buda și Pesta, cele două părți ale orașului. Cel mai fermecător este Podul cu Lanțuri. În weekend-uri, circulația rutieră este închisă și podul găzduiește tot felul de tarabe cu suveniruri. La capătul podului vei găsi terase unde poți savura mâncare tradițională. Când se lasă seara peste Budapesta și se aprind mii de luminițe, pornește într-o plimbare cu vaporașele care pleacă la fiecare jumătate de oră de lângă chei. Imortalizează imaginea Dunării și a acestui oraș încântător.  
  1. Viena calling
Hello, Hello, Vienna calling! Nu doar Falco a simțit chemarea Vienei. E imposibil să reziști în fața orașului imperial ce îmbină arta cu distracția. În Viena vei găsi mereu ceva de vizitat, de admirat și de pus în cutia cu amintiri.   Pe lângă Palatul Schonbrunn și muzeele de artă, un obiectiv turistic ideal pentru cupluri este Parcul Imperial al Fluturilor, un adevărat paradis tropical situat aproape de Operă. Aici poți admira tot felul de specii de fluturi, într-un decor paradisiac. Orașul muzicii te poartă și într-o simfonie culinară. De la șnițelul vienez până la cordon bleu, cartofi și dumplings până la paste cu șuncă vieneză, Austria are multe de oferit la acest capitol. Mesele sunt foarte bogate în carbohidrați, pentru că austriecii se pricep foarte bine la carne. La desert recomandăm appflelstrudel tradițional cu sos de vanilie, tort Linzer sau gogoașă cu gem de caise.
  1. Paris, mon amour
Paris este capitala dragostei, un oraș magnet ce atrage anual peste 30 de milioane de turiști. La prima vedere ai spune că e un clișeu să mergi în februarie la Paris, dar orașul are atât de multe de oferit încât vei descoperi cel puțin un motiv pentru care merită să-l redescoperi.   După o plimbare romantică pe Champs Elysées, poposește împreună cu jumătatea ta la Muzeul de Arte Frumoase din Paris. Cu toate că inițial a fost concepută ca o construcție temporară, în prezent clădirea în stil beaux găzduiește peste 1300 de lucrări ale unor artiști precum Cezannes, Monet, Renoir, Toulouse-Lautrec, Rodin și Delacroix.

Nicio masă franțuzească nu e completă fără vin. Alege un vin roșu de calitate pentru a cioci în cinstea iubirii. Recomandăm tradiționalele crêpes și coloratele macarons la desert.

Tariful pentru un city break în cele mai romantice orașe europene pornește de la 180 Euro/persoană, cu cazare la hotel de 3 sau 4* și transport cu avionul. Descoperă mai multe oferte aici.

SOURCE AND TAGS