3,2,1 Mai: start la oferte pe Litoralul Românesc!


Acum ceva timp scriam un articol despre litoralul românesc versus cel bulgar și despre cum bulgarii ne bat cam la toate categoriile de servicii turistice. Cum au condiții mai bune de cazare, mai multă grijă pentru turiști, oferte mai bune și o plajă mai curată. Cum se apropie 1 mai, se dă startul la distracție și voie bună pe litoralul românesc! Așa că hai să începem sezonul acesta într-o notă mai optimistă. Sigur că nu s-au schimbat prea multe într-un an, dar un bilanț al lucrurilor pozitive în momente în care ne pierdem încrederea, este recomandarea oricărui psiholog. Iată top 5 al lucrurilor pe care le iubim la Litoralul românesc!

 
  1.  Distracție la cote maxime. Toata lumea bună se aduna vara aici - Mamaia. Prețurile sunt ceva mai mari, dar atmosfera e incendiară. Trebuie să recunoaștem că Stațiunile de la Malul Mării, de pe litoralul românesc, au ajuns celebre în toată Europa. Alături de Mamaia, stă la nivel înalt Vama Veche, cu plajele sale unice, atmosfera de libertate, tinerii care nu închid un ochi până la răsărit. Ca o atracție sunt organizate concursuri, concerte, expoziții, târguri auto si de ambarcațiuni. Fiecare sezon strânge mii de tineri în cluburile de pe litoral, începând cu marea petrecere de 1 mai. Mersul în club și beach baruri este distracția numărul 1, prin urmare și oferta e la înaltime!
  2. Tratamente naturale unice. Turiști români dar și străini pot beneficia pe litoralul românesc de băi reci și împachetări cu namol, tratamente geriatrice, hidromasaj, masaj uscat sau cu uleiuri aromatice, proceduri profilactice sau curative, kinetoterapie , thalassoterapie, pneumoterapie și alte numeroase servicii medicale și de intretinere. Resurse balneare cu ape minerale și mineralizate și nămoluri terapeutice există în bazele de tratament din zona lacurilor Techirghiol, Tatlageac, Neptun, Belona, Siutghiol, Corbu, Sinoe, Navodari și Tasaul. Eforie Nord este principala stațiune balneoclimaterică și una dintre cele mai accesibile stațiuni de pe litoralul românesc. Să nu uităm însă că și în Mamaia putem beneficia de tratamente de o calitate superioară în cadrul Hotelului Iaki 4*. Iaki Spa este primul spa de pe litoral. Desfășurat pe 1600 mp, Iaki Spa îți pune la dispoziție o suprafață destinată exclusiv relaxării și stării de bine.
  3. O plaja cu Blue Flag. Plaja Vega din Mamaia a obținut certificarea blue flag, care atestă o calitate superioară a nisipului, apei și amenajărilor. Și da, e numai una! Dar vorba românului… “decât deloc!”. Cel puțin știm că pe litoral există o bucățică de plajă curată și bine amenajată, ca “afară” unde flutură cu mândrie stegulețul albastru. Plaja pune la dispoziția turiștilor 3 beach-baruri, 250 sezlonguri, 8 sky-jeturi, 2 banane, 5 hidrobiciclete, șalupa de agrement, echipamente de schi nautic, 3 terenuri de volei, 1 teren de fotbal și 2 tobogane. 
  4. Plaje salbatice. De-a lungul Drumului european E 87, de la Mamaia până la Vama Veche toate lumea știe măcar după nume cele 15 stațiuni de pe litoralul românesc. Dar puțini știu însă plajele sălbatice de pe litoral ca paradisul pustiu de la Vadu sau de cel de la Corbu. Dacă te-ai săturat de plajele invadate de aceleași ritmuri cu vânzătorii ambulanți insistenți, de aglomerații de turiști, atunci ai o alternativă mai retrasă. Iar dacă visezi o aventură idilică, departe de civilizație, atunci plajele pustii sunt soluția perfectă. Dacă nu vrei să stai la cort și să-ți gătești la foc de tabară, apelează cu încredere la localnicii primitori din zonă care oferă contracost mâncare și cazare.
  5. Obiective turistice. De multe ori, mergând în vacanță la noi în țară, nu ne comportăm ca niște turiști. Simțindu-ne pe “teritoriul nostru” nu facem liste cu obiectivele turistice și nici nu simțim că ar fi necesar să ne informăm cu privire la obiectivele importante. Iar pe litoral de obicei stam tolăniți toată ziua la soare iar seara ne hidratăm la terase. Dacă ajungi vara asta pe litoral îți sugerăm totuși câteva obiective turistice de care n-ai voie să uiți. Nu intrăm în detalii, îți dăm câteva ponturi și te lăsăm să le descoperi singur istoria și farmecul: Acvariul din Constanța, Cazinoul din Constanța, Monumentului triumfal Tropaem Traiani, vestigiile cetății Tropaem Traiani, Muzeul Arheologic din Mangalia, Muzeul de Istorie din Constanța, Muzeul Folcloric, Biserica Sf. Petru și Pavel, Moscheia din Constanța, Moscheia din Mangalia, mănăstirile Cocoș și Cilic-Dere, telegondola și Insula Ovidiu.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare