3 locuri interesant de înspăimântătoare - Partea I


Dacă nu ți-ai plănuit încă următoarea vacanță, GoTravel vine cu o alternativă înspăimântător de interesantă. Ce ar fi ca în locul plajelor cu ape azurii, munților stâncoși și locurilor încărcate de cultură să încerci câteva obiective cu o istorie ceva mai curioasă?

Multe s-au spus despre locurile în care au loc activități paranormale, multe povești sunt șușotite pe la colțuri, dar puțini oameni au curajul să viziteze aceste tărâmuri misterioase. Te consideri curajos? Hai să facem împreună o incursiune pe cele mai înfricoșătoare meleaguri existente pe glob.

Egiptul este o țară a misterelor și acest lucru nu poate fi combătut de nimeni, dar oare câți dintre cei care au vizitat capitala Cairo s-au oprit măcar câteva secunde în fața Palatului Baronului? Curajoși au existat, dar nu pentru mult timp.

Baronul, pe numele său Edward Empain, nu a permis nimănui accesul în camera denumită Champer of the Rosary atâta timp cât a trăit. Aceasta era camera lui și doar el putea merge acolo, însă un grup de tineri s-a gândit să încalce regula baronului în anul 1997. Junii se strecurau în palat în timpul nopții și susțineau concerte. Toată distracția a luat sfârșit atunci când într-una dintre serile de petrecere doi băieți și o fată au dispărut în timp ce dansau în camera interzisă.

Se spune că palatul mai este bântuit și de sora baronului, Helen, dar și de fiica acestuia, Merriam, amândouă sfârșind fulgerător. Helen a căzut de la unul dintre balcoanele palatului, în timp ce Merriam a fost gasită pur și simplu fără suflare în casa ascensorului. Cu toate acestea, palatul poate fi vizitat în siguranță atâta timp cât dorința baronului de a nu pătrunde în camera sa este respectată.

Palatul Baronului, Egipt, Cairo

Château de Châteaubriant, situat în Franța, ascunde în spatele arhitecturii impunătoare și spectaculoase povești mai puțin știute. Castelul a fost construit în secolul XI iar fenomenele inexplicabile au început să apară undeva în secolul XVI.

Totul părea îmbrăcat în adieri de fericire pentru Jean de Laval și mândra lui soție, Françoise de Foix, însă frumoasa poveste s-a încheiat cu o lungă perioadă de agonie pentru Françoise. Se spune că Jean de Laval a aflat de aventura pe care soția sa o avea cu Regele Francis și nu și-a mai putut controla furia. Simțindu-se trădat și rușinat, Jean de Laval o închide pe Françoise într-o cameră și începe să-i administreze otravă. Nu la mult timp aceasta moare, însă spiritul său va urma să rămână veșnic clădit între pereții castelului.

Dacă îți dorești să ai o petrecere de Halloween cu adevărat înfricoșătoare, ar trebui să te pregătești sufletește și să-ți iei zborul spre bântuitul castel din Franța. Legenda spune că pe 16 octombrie, în fiecare an, Françoise își face negreșit apariția pe holurile palatului.

Château Châteaubriant

Deși locuri înspăimântătoare se găsesc răspândite peste tot de-a lungul globului, sunt unele mai aproape decât crezi. Dacă te-ai gândit că singurele povești de groază românești sunt cele cu Dracula, ei bine, te-ai înșelat.

Castelul Iulia Hașdeu

Castelul Iulia Hașdeu se află la Câmpina, chiar pe teritoriul țării noastre și a fost construit de Bogdan Petriceicu Hașdeu. Îndureratul părinte își pierduse frumoasa copilă de doar 19 ani și a decis să îi dedice castelul, dar și întreaga sa viață, fiicei sale. Nu a durat mult până acesta a devenit practicant al spiritualismului în încercarea disperată de a ajunge la sufletul ridicat la ceruri al Iuliei. Bogdan Petriceicu Hașdeu devenise atât de obsedat de moartea fiicei sale încât a decorat special una dintre camerele castelului pentru ședințele de spiritualism în care încerca să își contacteze fiica. Se spune că această cameră înca îi cheamă Iuliei sufletul neodihnit, iar ea nu se sfiește să apară în împrejurimi îmbrăcată într-o rochie albă și ținând în mână un buchet de margarete. Alteori, Iulia își spune ofurile cu ajutorul pianinei din castel, aceasta fiind des auzită cântand, aparent, de una singură.

Castelul Iulia Hașdeu este o dovadă vie a puterii dragostei părintești chiar și dincolo de granițele acestei lumi. Acesta poate fi vizitat zilnic între orele 9 și 17.

Încă nu am reușit să te speriem suficient de tare? Stai pe aproape pentru a descoperi și mai multe locuri înspăimântătoare. Săptămâna urmatoare vine cu o nouă serie de 3 locuri care îți taie răsuflarea de spaimă!


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare