10 legi pe care turistii nici macar nu stiu ca le incalca!

  • 3 septembrie 2013

Stiai ca lucruri pe care le faci in mod normal in tara ta ar putea fi motivul pentru care esti amendat sau chiar arestat in alta tara?  British Foreign & Commonwealth Office a identificat cateva legi pe care turistii ar putea sa le incalce fara sa stie.

Citeste cu atentie informatiile de mai jos, altfel s-ar putea sa te trezesti din senin cu amenzi sau chiar cu un mandat de arestare.

Hranirea porumbeilor in Venetia

Una dintre cele mai iconice imagini din Venetia sunt cele cu porumbeii hraniti de turisti in Piata San Marco. Asa ca poate parea stupefiant pentru turisti sa se trezeasca amendati pentru un gest atat de inocent. Dar argumentul oficialitatilor este ca numarul mare de zburatoare contribuie la degradarea cladirilor istorice si sunt un discomfort pentru localnici.

Pedeapsa: Cei care hranesc porumbei sunt amendati.

Detinerea de droguri in Olanda

Cu toate ca Amsterdamul este asociat cu libertatea totala si cu consumul legal de droguri usoare, adevarul este ca in Olanda nu este permis transportul si consumul de substante interzise in afara zonelor strict delimitate.

Pedeapsa: Posesia de stupefiante sau cumpararea lor din alte zone decat cele legale este interzisa prin lege.

Bikini in Barcelona

In Barcelona este interzis prin lege ca oamenii sa poarte bikini, costume de baie sau sa mearga cu pieptul dezgolit, dincolo de zona de plaja a Barcelonei.

Pedeapsa: Incalcarea acestei legi atrage amenzi usturatoare.

Condusul unui autoturism in papuci de casa sau pe tocuri

Multi conducatori auto au in masina o pereche de papuci comozi in care sa conduca. Dar daca acestia ajung in Spania, sunt pasibili de amenzi usturatoare.

Pedeapsa: In Spania, purtatul de papuci de casa sau tocuri la volan se pedepseste conform legii, cu amenzi.

Mestecatul gumei in Singapore

In multe locuri din lume, mestecatul gumei in public este considerat o lipsa de bune maniere dar in Singapore acest lucru este total interzis.

Pedeapsa: Cei care sunt prinsi mestecand guma in public sunt amendati pe loc.

Statul pe treptele cladirilor publice in Florenta

Daca esti turist in Florenta (Italia) si ai vrea sa-ti odihnesti picioarele obosite ai grija unde te asezi. In acest oras, este o infractiune sa te asezi pe treptele bisericilor sau a cladirilor publice sau sa mananci si sa bei in apropierea acestora.

Pedeapsa: Amenzile pentru incalcarea acestei legi sunt mari, asa ca alege mai bine sa te odihnesti la o terasa sau in alte locuri special amenajate.

Fotografiatul cladirilor in Arabia Saudita

Esti turist, deci ai un aparat de fotografiat si vrei sa faci cat mai multe poze. Nu si in Arabia Saudita!  Aici fotografierea cladirilor guvernamentale, institutiilor militare si palatelor este strict interzisa.

Pedeapsa: Arestare si detentie.

Hainele de camuflaj in Barbados

A fost o vreme cand hainele de camuflaj erau in mare voga. Daca mai ai cateva obiecte vestimentare din perioada aceea nu le lua intr-o vacanta in Barbados. Acolo este considerata o infractiune pentru oricine, inclusiv copiii, sa se imbrace in haine de camuflaj.

Pedepse: Amenzi.

Toplessul in Fiji

Paradisul exotic din Fiji este si el un loc plin de restrictii. Dintre cele care le-ar putea interesa mai ales pe turistele dornice de plaja, este faptul ca topless-ul este interzis.

Pedeapsa: Expunerea topless la plaja este amendata.

Participarea la slujbejele musulmanilor din Maldive

Un alt paradis exotic are o regula de neinteles. Maldive nu le permite persoanelor care nu au religie islamica sa participe la slujbele oficializate aici.

Pedeapsa: Intrusii de la slujbele musulmanilor sunt arestati si incarcerati.

In lume, exista multe alte legi pe care ai putea sa le incalci fara sa stii. De curand, am descoperit ca in Nigeria este interzisa apa minerala. Cu toate ca este greu sa-ti imaginezi o contrabanda cu apa minerala, ea ar putea exista in aceasta tara. Asa ca, sfatul nostru este sa te informezi cu privire la regulile oricarei tari in care calatoresti. Ar fi pacat sa fii tratat ca un infractor pentru un motiv atat de banal ca o sticla de apa minerala.

Sursa: CNN


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare